Sliten&Brun el. hvit og lun?

I kjelleren på vårt lille tun. . .

Ja, jeg kan innrømme dét,  jeg har vært litt taus i det siste, litt travel er vel mer riktig, travel med så mye og så mangt. På «landet» på Askøy, mer og mer. Påsken ble en hyggelig oppgradering for den rufsete kjelleren; det skjoldete taket var nærmest blitt mørkebrunt etter år med kjellersysler. Vanlig faspanel, tørr og som sagt, ganske så kneipebrun. Dette ble grunnet med Sperregrunn; du vet sånn maling som man kan bruke på kvistene først, og SÅ male etterpå UTEN å bruke kvistlakk. Vel – jeg innrømmer det, jeg brukte kvistlakk i tillegg 🙂 Avsluttet med to strøk Gjøco sin Fasion 15, HELT HVIT! …nok egg(-ehvitt) ellers i påsken!

Og veggene, som var passe flassete med gammel kvitkalking som slett ikke var kvit lenger, her ble det bruk for et par stålbørster (liker å ha én i hver hånd når det er store flater som skal skrubbes) og noen gode hansker, og selvsagt beskyttelsesbriller. Jeg blandet Hey’Di hvit, sauset inn veggene to ganger. HAH, den tenker jeg satt! Nå slipper jeg å male kjeller på en stund – den lille på Askøy altså, den i heimen er et langt større lerret å bleke….

Som en ser på bildene; jeg beholdt litt sånn Flintstone-look; de fine svære steinene fikk hvitmalingen rundt seg. Sikkert ulike meninger om det, men det er som på låven like overfor tunet.

Tidligere var eneste inngang til kjelleren gjennom et (riktignok) stort vindu, og så et par trappetrinn; vrient når en skal ut og inn hele dagen. Derfor var jeg veldig glad når det gikk an å grave vekk massen utenfor, under vinduet, og så sette inn en sånn kjekk glassdør (Lyssand). Lett tilkomst gjør gleden stor! Holder nå på med hyller og flaskeholdere og denslags; den lille kjeller skal nå bli sååå smukk. En liten lokal bar egentlig, ungene har allerede døpt den; Bar Akk Obama. Hvit, lun??  To be continued. . . .