Flaiser før i tiden …

BT 1959. Klikk på faksimilen.
BT 1955. Klikk på faksimilen.

«Brylcreem gir nytt liv til tørt hår», «Cheseline holder håret pent og velstelt hele dagen», «Vitabrill gir glans og fremhever hårets naturlige fall».

På 1950-tallet ble menn bombardert med hårfine argumenter i hårkrem-annonsene. «Mannfolk skal ha naturlig velstelt hår», het det, for eksempel. Det var ikke måte på hvilken lykke en vellykket flais kunne bringe.
Brylkrem hadde styrkende innhold og sørget for hårstell uten overdreven oljing, ble det fortalt. Mens bildet i Cheseline-annonsen ikke etterlot tvil om suksessen hos det annet kjønn. Vitabrill på sin side la vekt på at hårkremen var «uteksperimentert av Laboratoires Vitapointe» i selveste Paris. Dessuten kunne man si farvel til «pinnsvinhåret» om man kjøpte en tube til ca. tre kroner.
Men de som ikke hadde tre kroner til merkevarene, måtte klare seg med morens Vaselin. Da sto håret som en piassavakost, hele
dagen.
Brukte du Bryl eller Cheseline? 🙂

BT 1955. Klikk på faksimilen.

Kommentarer