Bergen by night 1935

 
 

Det må ha vært ganske gøy i Bergen i 1935, i hvert fall hvis vi skal tro Bergens Tidendes annonsesider – og det skal vi jo.

Fredags- og lørdagskveldene gikk det ekstra heftig for seg. Det var dans i Turnhallen,  revy i Gimle, jazz for 1 krone i Folkets Hus, Leikarkveld i tredje  høgdi i Turnhalli, Bokseaften i Østre Skostredet, tefest med åresalg i Godtemplarhuset på Engen og offentlig foredrag av B. Dybwad Brochmann i Logen.

Det var kino og teater overalt. På Det Gamle Teater på Engen spilte de folkekomedien «Lukkebarnet» og i Laksevåg Lydfilmteater viste de «Helan og Halvan i arbeid», filmen var forhåpentligvis morsommere enn tittelen.

På Den Nationale Scene gikk «På Solsiden» for 54. gang med Tore Segelcke som gjest – og i Ole Bull Teatret «Lizz får en ide», en farse i tre akter. «Latteren runget gjennem salen lenge efter at teppet var gått ned», skrev Morgenavisen begeistret.  Det var bredde over kulturlivet anno 1935 også.

Blant restaurantene annonserte Bellevue med «Prima krabbe fra rette sted» og Nygaard Restauranten med «Hyggelig spisesal, God Mat og Øl & Vin».  På Rosenkrantz kunne man ha «En hyggelig aften fra først til sist» og Exellent Cafe i Strandgaten  hadde en «Rikholdig smørbrødliste».

Flere godbiter hvis du klikker på faksimilene.

Kommentarer