STORE STUNDER I BERGEN 2 – En isbjørn i Vågen!

BT 30. juli 1953. Klikk på faksimilen.
BT 30. juli 1953. Klikk på faksimilen.
En isbjørn i Vågen! Det var ikke til å tro. Men det var sant. Det var 30. juli 1953.
«Det rømte villdyret fanget etter flere timers jakt med politi og havnevesen i motorbåter», jublet BT i ettermiddagsutgaven sin.
Det hele begynte da isbjørnen skulle lastes om, fra en båt til en annen, ved Skoltegrunnskaien. Den brøt seg ut av kassen den oppholdt seg i, hoppet i vannet og la på svøm innover Vågen.
Det samlet seg en stor menneskemengde langs kaiene, og inne i Vågsbunnen begynte dramatikken, da en ansatt i Fylkesbåtane klarte å få et tau rundt bjørnens hals.
» … men den satte i et brøl og fikk slått trossen vekk … den brølte og knurret som en kjempehund og slo med labbene i raseri mot motorbåten», ble det fortalt.
Det var ikke ørens lyd å få på kaien. Folk ropte gode råd til han som bare hadde en båtshake mellom seg og isbjørnen. «Stram tauene», «La dyrlægen gi den en sprøyte», lød det.
Til slutt lyktes det en heisekranfører å få dyret opp i isbjørnkassen, og kassen ble hevet en meter over vannflaten. Slaget på Vågen var vunnet!
Den fatale hendelsen skjedde da isbjørnen skulle lastes om, fra Vesterålens «Lofoten» til Bergenskes «Neptun», for videre frakt til en dyrhage i Hamburg. Dit kom den vel til slutt også.
Dyrebeskyttelsen anmeldte forholdet, men saken ble henlagt av politiet, som mente at kassen hadde vært stor nok.
«Men ikke god nok», kommenterte BT. Så sant, så sant.
Se flere innlegg om Store stunder i Bergen på : www.bergensiana.wordpress.com
Klikk på faksimilene – og på bildet nede på siden.
DEL GJERNE DENNE BLOGGEN MED VENNENE DINE!

BT 30. juli 1953. Foto: Birkhaug og Omdal.

Kommentarer