På lørdagsdans i 1957

 

BT 1957. Klikk på faksimilen.

Ungdom i Bergen gikk på lørdagsdans på 1950-tallet også! «Hver lørdag er disse stedene så å si fullsatt av danseglad ungdom», skrev BT sommeren 1957, om Vikinghallen, Turnhallen på Laksevåg, Turnhallen i Bergen – og Svenneforeningen for bygdeungdommen. BTs journalist og tegneren Audun Hetland hadde tatt seg en svingom-lørdag på byens dansesteder, og funnet ut at ca. 1800 ungdommer, og noen franske marinegaster, benyttet seg av tilbudet. Med «avsiling av småfylliker og bråkmakere», som BT skrev. «Bergen er ingen by for ungdom. Det finnes ikke et sted en kan gå for en billig penge og ha en hyggelig kveld sammen med andre ungdommer», mente noen. KLIKK PÅ FAKSIMILEN OG LES MER!

MER BERGENSIANA PÅ: www.bergensiana.wordpress.com.

 

Kommentarer