Sydneshaugen i gamle dager …

 

BT 1938. Klikk på faksimilen.

 

I våre dager har studentene inntatt Sydneshaugen og Dragefjellet.  På 1600-tallet hugget man hodene av folk her! Eller brente dem på bål! «Mangen spåkone som av en eller annen medsøster av misunnelse eller ondskap eller av uvidenhet, beskyldtes for hekseri eller trolldom blev sammenbundet med tau og under stor tilslutning kastet i Rakkerdammen der opp på Sydneshaugen», skrev Adolph Berg i BTs magasin i juli 1938. En mann som skulle halshugges slo seg helt vrang. » … men endelig under den ivrige og varme diskusjon glemte den arme mann å være observant på bøddelens bevegelser, så denne så sitt snitt til å hugge hodet av ham i en svupp.» Noen år senere var Sydneshaugen blitt byens forlystelsesplass, med elleville fester hver sankt hans-aften. Og på slutten av 1800-tallet var det ridebane der Johanneskirken nå står. Tidene forandrer seg! Klikk på faksimilen og les mer!

 

Kommentarer