En liten pils med Armand …

 

BA juli 1950. Klikk på faksimilen.

Tidlig på 1950-tallet slo Einar Chr. Rosenvinge Bernhardsen (Bris) gjennom som journalist i Danmark takket være intervjuer med forfatterne Inger Hagerup og Karen Blixen. Men allerede flere år tidligere hadde lesere av Bergens Arbeiderblad (BA) forstått at  Bris hadde helt spesielle talenter som intervjuer. Som i vedlagte intervju med skuespilleren Eilif Armand, fra BA-spalten «Sett på strøket», 14. juli 1950. Bris’ hadde et helt spesielt talent for å få et intervju til å bli en naturlig samtale. Det talentet tok han med seg til Danmark våren 1952, da han fikk jobb i Information, forøvrig sammen med litterære storheter som Klaus Rifbjerg og Thorkild Hansen. Information var en stjernefabrikk – og bergenseren Bris ble en av stjernene i dansk presse – og forble det i 35 år. KLIKK PÅ FAKSIMILEN OG LES INTERVJUET!

MER «BERGENSIANA» PÅ: www.bergensiana.wordpress.com

 

 

Kommentarer