Da Brann fylte førti

 

Morgenavisen 1948. Klikk på faksimilen.

 

 

Christen K. Gran, stifteren av Sportsklubben Brann, ble intervjuet av Morgenavisen da klubben fylte 40 år i 1948. Christen K. Gran var også klubbens formann de første 15 årene, dens første æresmedlem og initiativtaker til byggingen av Brann Stadion. Klubben ble stiftet av en gruppe ungdommer samlet på avholdskafeen Johnsens Cafe i Starvhusgaten. «Vi var misfornøyde med Bergens Fotballklubb», fortalte Gran til Morgenavisen 13. november 1948. «Vi tok medlemmer fra alle samfunnslag. Riktignok besto Bergens Fotballklubb mest av gymnasiaster, mens Brann-guttene for det meste var forretningsfolk», supplerte han. Han la til at Brann ikke var noen enkeltmanns verk. «Det er et lykkelig resultat av en liten venneskares urokkelige tro på en sak, og er bygget opp på et kameratskap som var fri for misunnelse, og hvor den enkeltes ærgjerrighet bøyet seg inn under det felles beste. Med andre ord nettopp den egenskap som det norske folk mangler: Disiplin.» Sa han. Klikk på faksimilen og les mer!

Mer Bergensiana på: www.bergensiana.wordpress.com

Kommentarer