På striledans anno 1965

BT juli 1965. Klikk på faksimilen.

1960-tallet var striledansenes store tiår! Fredag etter fredag var Bergens Tidendes annonsesider stappfulle av dansearrangementer. Nord og sør og øst og vest for byen ble det danset til tidens band, band som den dag i dag huskes av tusenvis av de som var unge den gang. Ja, noen av bandene er fremdeles i aktivitet, litt stølere i mimikken enn for 40-50 år siden, men likevel … Den vedlagte annonsesiden fra juli 1965 er bredfull av danseannonser: Davy Dean og The Swinging Ballade spilte på Bergheim på Askøy. Teddy Nelson sang med The Apaches i Salhushallen. The Quartermasters spilte på Sletta, The Stones i Håkonshella. I Ole Bull kino i Bergen gikk samtidig den svenske filmen «Ænglar, finns dom?» Ja, de fantes, på strilelandet utenfor Bergen!

Innenfor bygrensen også, for den saks skyld. På Scala spilte velkjente The Diamonds, og på Hotell Rosenkrantz var det The Mix-Masters som besørget musikken denne kvelden. Det var tider, det!

 

Klikk på faksimilen og les mer!

Mer Bergensiana på: www.bergensiana.wordpress.com

Kommentarer