Journalistens minnebok – Sissel sjekket mellom himmel og jord

Dagbladet 1987 – Klikk på faksimilen.

Det var i september 1987. Sissel Kyrkjebø var blitt internasjonal stjerne over natten under MGP-finalen i Grieghallen i mai 1986. I september samme år kom den første LP’en, og suksessen var enorm!I et intervju på den tiden hadde Sissel vært uforsiktig nok til å nevne at fjellklatring appellerte til henne. Som sagt så gjort, fotograf Harald Henden og undertegnede – som da jobbet på Dagbladets vestlandskontor i Bergen – inviterte henne med på klatring i den steile fjellsiden Liatoppen på Sotra. De lokale fjellklatreres eldorado! Det var 70 meter rett ned! Sissel tok utfordringen på strak arm, vi hentet henne en dag like etter skoleslutt på Handelsgym.

At fotografen året før hadde deltatt i den norske Broad Peak-ekspedisjonen i Himalaya gjorde den siden av jobben meget enkel. Sotra var piece of cake – for ham!

Vel på på plass på Liatoppen overlot fotografen fotoapparatet til journalisten, festet Sissel i fjellet og seg selv, firte henne utfor og fulgte etter. Journalisten ble så overrasket over Sissels utrolige vågemot at han nesten glemte å ta bildet. Men bare nesten, og derfor foreligger den unike fotodokumentasjonen.

«Dette var en stor opplevelse som ga mersmak, sa Sissel da hun var nede etter den femten minutter lange klatreturen», skrev denne journalisten i Dagbladet dagen etterpå.

Men turen var ikke ferdig med det. Søkkvåte i regnværet kjørte vi alle tre hjemover mot Bergen. Journalisten ble sluppet ut av bilen i Vaskerelven, før Sissel skulle kjøres hjem. Men neste dag kunne fotografen fortelle meg at han og Sissel hadde gått på kino sammen, etter klatreturen. De hadde rett og slett hatt sin første deit. Og de klarte å holde det hemmelig for offentligheten. I to år varte det. Men det begynte altså på Sotra!

Slå den sjekkemetoden!

KLIKK PÅ FAKSIMILEN OG LES MER!

LES MER BERGENSIANA PÅ: www.bergensiana.wordpress.com

Kommentarer