Journalistens minnebok – Da Perle og Bruse kom til Hansa

 

BT nov 2000. Klikk på faksimilen.

Det gikk 65 år før bergensernes fikk vite hvordan brusongene Perle og Bruseble unnfanget. Men i november 2000 fikk de vite det – av Bergens Tidende!Unnfangelsen skjedde på malerloftet på Hansa Bryggeri i 1935, kunne avisen røpe. Og mannen som fant på den geniale Perle og Bruse-reklamen var tegneren Carl Johan Skauge, 86 år gammel i 2000.

Og Perle og Bruse var to lys levende mennesker, viste det seg, nemlig Alf og Finn Knag, henholdsvis 73 år og 71 år i 2000.

«Uten å vite det ble de to kjuaguttene levende modeller for Perle og Bruse», skrev denne bloggens redaktør i intervjuet med Perle og Bruse-trioen den gang.

Det hadde seg nemlig slik at brødrene Knag, som i 1935 var to ganske små kjuagutter, syv og fem år gamle, brukte gårdsplassen hos Hansa som lekeplass. De bodde nemlig på andre siden av gaten.

Det var BT som arrangerte møtet mellom de tre i november 2000, og møtet fant selvfølgelig sted nettopp i den gamle malersalen hos Hansa. Det var første gang de tre møtte hverandre.

«Hansa var lekeplassen vår. Et eventyr for unger. Vi løp ut og inn av porten som det passet oss, suste avgårde på transportbånd og lekte gjemmespill på høyloftet. De ansatte kalte oss bare for Perle og Bruse», fortalte Finn Knag. Han var lysluggen Bruse, broren var den mørkluggete Perle. Ingen hadde visst det – før nå!

KLIKK PÅ FAKSIMILEN OG LES HELE INTERVJUET FRA BT I 2000!

http://bergensiana.wordpress.com/galleri-perle-og-bruse/

MER BERGENSIANA PÅ: www.bergensiana.wordpress.com

Kommentarer