Journalistens minnebok – BT på flørtekurs i London

BT februar 2000. Klikk på faksimilen.

I London har de London Academy of Flirting. Flørtekurs på norsk. I februar 2000 meldte fotograf Nina Rangøy og undertegnede seg på kurset. Jeg var BT-korrespondent i London.

Kurset varte i to dager, lørdag og søndag. På dagtid, i en nattklubb i Kings Road. Det kostet 90 pund, med kursstart før kirketid.

«Husk dette er ikke et sjekkested, det er et kurs», innledet Peta Heskell, kursleder med fortid i mannemagasinet Penthouse. Et førtitall resirkulerte kvinner og menn tok hintet.

«Å flørte handler om å være den du er, når du er på ditt beste», forklarte Peta – og så var det bånn gass. Med forskjellige øvelser. Vi måtte alle fortelle forsamlingen hvilket dyr vi følte vi var, innerst inne. Vi lærte hvor tett vi kunne gå innpå en person av motsatt kjønn uten å virke pågående. Det handlet om nærhet. Og mye mer. Så var det lunsj, og så danset vi.

Innimellom øvelsene fikk folk fortelle om sine problemer med det annet kjønn. «Jeg får det bare ikke til», fortalte «min» dame Kate til forsamlingen av mislykkete flørtere.

«Jeg går fem på hver gang. Tror at en kvinne er klar bare hun smiler til meg», betrodde en mann oss.

En annen mann, Frank, var med som sannhetsvitne. «Frank har fått seg kjæreste og har allerede kjøpt sin kondompakke nummer to», fortalte Peta, og viste Frank fram. Flørtekurset hadde snudd livet hans opp ned, eller kanskje var det inn ut.

Da vi skulle gå for kvelden om søndagen ble jeg stoppet av Kate ved utgangen. «Skal du rett hjem, eller …?», spurte hun meg.

Det skulle jeg selvfølgelig ikke …

KLIKK PÅ FAKSIMILEN OG LES MER!

MER BERGENSIANA PÅ: www.bergensiana.wordpress.com

Kommentarer