Journalistens minnebok – hvite romper i Watford

BT november 1999. Klikk på faksimilen.

De trivdes best i blanke messingen, nudistene jeg møtte ved Watford like nord for London i november 1999. De bodde i en getto etablert allerede i 1928, det var Englands eldste nudistleir. Jeg var korrespondent for BT i London på den tiden, og tok selvfølgelig turen til leiren, sammen med fotograf Nina Rangøy.

«Noe inni meg dør hver vinter», sa nudistveteranen Iseult Weston, 67 år den gangen. Det var faren hennes som hadde etablert stedet 71 år tidligere. Spielplatz het det, navnet var inspirert av 1920-årenes frisinnete Tyskland.

Selv i november måned gikk mange av nudistene ganske lettkledde omkring, som samboerne Zoe og Doug. «Menns holdning til kvinner endres her», sa Doug til meg. I feriene reiste han og Zoe til nudistleirer i andre land.

Hvorfor ville de være nudister på helårsbasis? «Vi synes rett og slett at det er deilig å la kroppene få fri til å nyte sol og luft», sa Iseult. Da vi besøkte dem i november måned 1999 var bare 34 av de 64 husene i leiren bebodd. Sommer-nudistene hadde reist hjem, bare de hvite rompene var tilbake. «Det spiller ingen rolle om det er sol eller snø», sa de til oss.

KLIKK PÅ FAKSIMILEN OG LES MER!

MER BERGENSIANA PÅ: www.bergensiana.wordpress.com

Tags: , , ,

Kommentarer