Teatrets kjuagutt

BT februar 2006. Klikk på faksimilen.

I 1998 ble han kåret til Norges mest sexy mann. Han var nominert som Århundrets vestlending i Bergens Tidende i 1999. Han har fått Amanda-prisen og andre priser. Han kunne blitt Hollywood-stjerne, men ville ikke.

Men det var på Fana Gymnas midt på 1960-tallet at det begynte for Minde-gutten Helge Jordal. På skoleteatret der. Der spilte han både Holberg og Molière. Sin første anmeldelse fikk han i skoleavisen Fanatullen i 1965. Og den var ikke dårlig!

Fra Fana bar det til teaterskole, Trøndelag Teater, Nationaltheatret, Hålogaland Teater – og så Den Nationale Scene. Fra 1987 har han stort sett vært frilans i Thalias mange rom, til stor glede for veldig, veldig mange. Jeg intervjuet ham da han fylte 60 i februar 2006. «Det er litt uvirkelig, og litt nifst», sa han den gang, over en kopp kaffe og en Petterøes.

Men særlig bekymret trengte han visst ikke være. Suksessene har stått i kø siden også, og gjør det fremdeles.

KLIKK PÅ FAKSIMILEN OG LES MER!

MER BERGENSIANA PÅ: www.bergensiana.wordpress.com

Kommentarer