STORE STUNDER I BERGEN 18 – Da Brann vant maratongullet

 

BT 15. oktober 1962. Klikk på bildet.

 

 

 

 

 

14. oktober 1962. Rosenborg-Brann på Lerkendal. Brann kunne sikre gull i Maratonserien med seier eller uavgjort, Rosenborg ville rykke ned i 2. divisjon med tap. Begge deler skjedde.

 

«Taktisk seier i den avgjørende kamp mot kjempende Rosenborg», skrev BTs utsendte medarbeider.

 

«Snøstorm, blod, svette og tårer på Lerkendal», la han til.

 

Den lange serien hadde  begynt i juli 1961. I oktober 1962 var Brann den suverene vinner, klubben hadde vunnet 20 av 29 kamper, og spilt fire uavgjort. 91 mål var scoret, 44 sluppet inn.

 

«Det var en blodslitets kamp – også for de 10.549 tilskuerne. Helt til 20 minutter gjensto hadde hjemmelagets tilhengere  gjennomlevd alle fotballhelvetes kvaler», het det. Kampen ble vunnet 4 – 1 og Kniksen og Pesen var de førende spillerne.

 

BTs medarbeider hadde sin teori om hvorfor Rosenborg-laget tapte: «Det satset alt i et offensivt spill, og hadde lite igjen til å forsvare seg med.»

 

Også neste sesong ble en suksess for Brann, med seriegull. I 1964-sesongen gikk det derimot ikke fullt så bra, da endte det med nedrykk. Men det er jo en annen historie …

 

BT 15. oktober 1962. Klikk på faksimilen.

 

På Flesland om kvelden søndag 14. oktober var det stort fremmøte av Brann-ledere, koner og forloveder, som det het i bildeteksten i BT. På bildet gjenkjennes bl.a. Rolf  Birger Pedersen, Arild Hetleøen, Per Pettersen, Roald Paulsen, Bjørn Fredriksen og Harald Gundersen.

 

Deler av faksimilen er dessverre vanskelig å lese, men med litt mysing går det bra.

 

 

 

Klikk på faksimilen og les mer.

 

Flere «Store stunder …» på: www.bergensiana.wordpress.com