Velkommen

“Ung tapetsør

Med respekt for det han gjør

Vil gjerne hjelpe Dem

Med et vakkert interiør”

Med disse ord på papiret begynte jeg min tapetserings-business den gang på det fargerike 80-tallet. Nettopp hjemvendt til Bergen etter to år i privat læretid i Florida, hvor jeg hadde jobbet med min læremester; kunsthåndverkeren og selveste tapetkunstner nr 1, Steve Boylston.

For å få arbeid trykket jeg opp denne “tapetsør-reklamen” og tilsvarende svulstige slogans, syklet rundt i de fiine nabolagene i Bergen og la disse i postkassen; Kalfaret/Fjellsiden, Nattlandsfjellet, Minde, Paradis, Skjold; steder der det fantes store og velholdte hus. Her måtte da finnes store rom. Som trengte store forandringer, vakre tapeter, kanskje finmaling?

Samtidig kontaktet jeg Bergens Tidende og Bergens Arbeiderblad. De måtte jo skrive om meg, som hadde vært i USA og blitt “tapetkunstner”. Fremdeles er det folk som husker BT-artikkelen, hvor jeg i (etterhvert ganske så) kjent stil skryter av mine ferdigheter innen tapetsering.

For et flott fag er det, og jeg fikk en god dose yrkesstolthet med på kjøpet, når min mentor og instruktør stod på gulvet og ropte: “SIGN YOUR NAME TO IT, EINAR!! DO IT LIKE A PIECE OF ART!” i velkjent amerikansk winner-style, når jeg balanserte høyt oppe under taket med alskens skjøre papirtapeter, velur og metall, semske og vinyl. For i det forjettede land er man overmåte opptatt av tapeter, og jeg fikk leksjoner i de fleste materialer.

Selvsagt ble det arbeid for meg her, masser av det. Jappetid og byggeboom, tapet på alle vegger!

Siden har jeg drevet med mangt slag innen interiørfagene, og siden dette er et mangslungent virkefelt for en nysgjerrigper som vil vite det meste, blir dette aldri kjedelig, for meg i alle fall.

Bloggen her vil selvsagt ikke bare dreie seg om meg og min hang til tapetsering; selvsagt blir det reportasjer fra prosjekter jeg innimellom jobber med, men i tillegg skal vi sammen berøre og utforske et spekter av temas; trender og stiler, farger og overflater, spennende teknikker – noen kjente og noen mer ukjente, møbler og belysning, gode kjøp og gjenbruk, dyre saker og gratis objekter. I passe porsjoner. I tillegg vil vi av og til utdype temaene og artiklene som finnes i fredagsmagasinet Hus og Hjem.

Min nærmeste medarbeider og diskusjonspartner i arbeidet med bloggen er faktisk min kone Line, arkitekt. For øvrig vil oppdateringer foregå et par ganger i uken.

Og selvsagt må jeg få spørsmål og respons; “alle” har jo noe de lurer på. Når Tid for Hjem er på luften får jeg en del henvendelser til min hjemmeside, ting en har sett der og vil vite mer om. Og jeg vil sette pris på å få problemstillinger servert på bloggen. Da kan vi lære noe til og av hverandre.

Følg med denne tapeten! Instruksjon og idéer på vei!

Vi skal også ha en fast liten ukesspalte som vi har kalt “Håndverkertipset”! Her vil vi kunne lese en ting eller to som kanskje løser en problemstilling for flere av oss som liker å gjøre ting selv; folk som pusser opp og kanskje med en liten tilleggsopplysning vil kunne få enda bedre resultat, og derfor få mer ut av oppussingen. Det kan være nyttige tips fra meg, eller en murer, et byggmesterråd eller rørleggermysterium. Dette tar vi etterhvert. Hvis jeg kan få begynne med én gang, så er mitt bidrag for denne uken ganske så relatert til kulden for denne årstiden. Hold kulden ute!

HÅNDVERKERTIPSET:

Skaff deg tetningslister til ytterdøren! Har du flere dører hvor det er feks er kald gang utenfor og oppholdsrom innenfor? Tetningslister kommer på rull med lim på ene siden og er enkel å montere. Finnes på Clas Ohlson, Wallendal, ellers de fleste jernvarehandlere. Dette er mer effektivt enn en tror, og slett ikke noen stor innsats. Vær god og varm inne!

PS. Vil gjerne ta med et bilde av denne nydelige pregete tapeten. Ser ut som gips når den kommer på veggen, kan males! Denne skal jeg komme tilbake til etterhvert!

Sees snart!

EInar

Kommentarer