. . . og golvet griiiner. . .

Ikke nå lenger, men det har det gjort nå i mange år! Alltid noe som forsvant ned i de opp til 2 cm brede sprekkene, og hvor dype? Like til Kina? Så, nå er tre rom i huset fornyet med denne furuparketten, som antakelig blir en kamp å holde rein. Men heller den kampen enn at vi skal FÅ FLIIIIS I FOTEN! For det har skjedd både beboere og besøkende 🙂

Gulvlistene var bare grunnet ett strøk i sin tid, eller vi kaller det lasering, så får jeg litt bedre samvittighet? Disse vasket jeg og malte to strøk med vanntynnbar hvit 40 glans. ALT blir jo finere med maling. Jeg la sånn malerfilt på det vakre nye gulvet, la listene på to sånne bukker fraBiltema! Det er veldig praktisk, man trenger ofte å håndtere saker og ting i riktig arbeidshøyde. Min venn Stein (jada, han med den røde trøyen på TV) har hatt sine i mange år/sesonger. Jeg har sølt all slags farger på de, vindskeive og fine og gjør jobben år etter år. Skaff deg et par, så er du med i «gjengen»!

Når vi snakker om lister, dørlister, og særlig de som har stått leeenge, som feks i et hundreårgammelt hus, de vil du helst la stå i fred. Begynner man å løsne på disse, for å legge golv kanskje, så merker du fort at de er skikkelig sprø, knekker og fliser seg fort, særlig fordi byggmesteren før var skikkelig raus med jernspikerne. Nesten utrolig godt festet skal du se!

Her kommer derfor:

HÅNDVERKERTIPSET

Dette har jeg lært av byggmester Gullaksen, som så meget annet:

Du vil ha de nye gulvbordene under eksisterende dørlist; snu da et golvbord, legg inntil dørlisten og legg håndsagen oppå og sag – simsalabimm! Da fjerner du akkurat så mye som skal til. Enkelt? Jepp! Dette kan også DU gjøre. Lykke tiiiiil!

Kommentarer