Mage for interiør

Under en dejlig spasertur på Strøget i København, der en kan ta inn stemningen, sanke inntrykk, bli inspirert, bli beveget; inn og ut av det ene vakre bygget etter det andre. Butikkene holder hus i nydelige vedlikeholdte jugendstilsbygninger, andre i slitte, forsofne bygg fra sent 1800-tall. Inni kan de være strippet for opprinnelse, moderne som bare det, eller du kan se stukkatur og listverk høyt over lyskastere og klesutstillinger. Så det er alltid noe å bli imponert av. Så under en sånn spasertur, kjente vi en sånn påtrengende parfymeduft

(var det ikke Polo fra Ralph Lauren!!?? Den jeg misbrukte på 80-tallet) når vi nærmet oss. Hmmm, de dunkle vinduene var fylt med gamle skinnkofferter; tennisracketer, fiskestenger og annet sportsutstyr fra det gyldne 1920-tall. Og i tillegg til herreduften strømmet det ut ganske høy musikk; her MÅTTE jeg bare inn å se hva det var. Og der, rett innenfor døren, en høy smilende ung mann, med åpen dressjakke uten skjorte, og en sixpack en ikke trodde var mulig!?? Hva var nå dette for noe? Klesbutikk / striptease? Interiøret var ganske så dårlig opplyst, men svært så påkostet; hyllemeter på hyllemeter i forseggjort mørkt treverk med stabler av ungdomsklær (masse ruteskjorter); ganske så høy prisklasse, og – håndmalte vegger. Det var nok de som imponerte Einaren aller mest. Motivene? vel. . . Abercombie & Fitch heter kjeden, tradisjonsrik amerikansk. Her skal man slå an tonen, «casual luxurious college style». Like etter at interiørbildet ble tatt fikk jeg høflig men bestemt beskjed om å legge vekk kameraet; «No photos, sir!»  Ikke vet jeg hvorfor, de var vel livredde for at vi skulle kopiere alle disse typene i Tid for Hjem!??

Enjoy!

Kommentarer