Bill.mrk. gammal plank, helst m/skavank

Plankeveggen, midt mellom alt nytt, puter, gardiner i pine og hytt; av skikkelig rufsete plank; gamle malingsrester, matt som blank, kakkelert og til og med fin-sjablonert, nøysomt sortert; jo mer sjatterende desto mer sjarmerende, spikerhull, kikkehull og… er dette bare tull?For mange vil den nok trigge fantasien, kanskje få frem poesien; her kan historier fortelles, ja de kan sikkert knapt nok telles! Kan du snakke, Herr Plank? Av Hvem fikk du bank? Stod du sammen med hester; var det elleville fester? (den er for øvrig helt fri for stank, den plank! (red.anm.) Si det, si deeet! Men nei; den Plankevegg er taus og stum, står der raus i dette rom, tenker sikkert «Å hvor jeg er trendy og grom.»

Gjenbruk igjen og igjen

Sett på Living i utstillingen denne plankeveggen. Fra varierende pålitelig hold fikk jeg vite at den var hentet fra Voss. De fleste ville kalt det boss. Men svært mange møbler kommer nå i en form som viser bruk, gjerne røff bruk og/eller værbitthet, det stygge blir det vakre. Eller mer interessante om du vil. Kjekt å kunne skaffe seg et bord eller slikt, laget av resirkulerte materialer,  til det man kaller en rimelig penge. Enda kjekkere er det jo at det kan spore til egen kreativitet om hva en kan gjøre selv. Lage seg det kaffebordet en har tenkt på så lenge? Røffe hyller til LP’ene som har oppholdt seg alt for lenge på loftet? Liten kiste til de småtingene en er så glad i? Eller kanskje noe som kan glede våre bevingete venner; Et utrolig fuglehus/-hotell i de mest utrolige farger? For å nevne noe. Har DU laget noe av «skrapmaterialer»?

Det som da skremmer meg, er at jeg blir enda flinkere til IKKE å kaste og fjerne. Jeg mener; hvor mye skal man ta vare på av alle ting som er Kjekt å Ha? Som kanskje en gang skal bli til noe? Her må vi tenke oss om. Jeg er sikker på at om jeg tok en litt grundig opprydding i kjeller (òg loft) så finnes der nok mye som både kan brukes/repareres/bygges om og modifiseres. Og HELT sikkert en ting eller to som også kan kastes. . .

God helg, husk at det er vår; tid for vårregjøring i heim og hus. Og samtidig gode muligheter for loppisfunn, fortrinnsvis ting du trenger 🙂

Spisebord fra Living laget av resirkulert materiale.

Kommentarer