Tapet i alle hjørner

Bare en ting jeg ville dele med flere; kanskje noen står foran en liten tapetseringsjobb akkurat i disse påsketider?

Fri fra jobb, masse tid (som man må ha om en skal tapetsere) og veggene er klargjort gjennom nitidig helge- og kveldsarbeid i forkant. Nå er det prikken over i’en, selve plommen i egget som gjenstår!! Og så lurer du kanskje på hvordan du skal angripe hjørnelistene?! Disse som du hadde lyst å fjerne, men som dekker over noen gliper som ville blitt en vriiiien sparklejobb?!! Dessuten synes du kanskje det er fint med hjørnelister, sånne kvartstaff, litt brede som buler ut i rommet. Her er påskens

HÅNDVERERKTIPS

Begynn med hjørnene; hvis det er et tapet uten mønster; da er det lett å gjøre det som her. Det du ser her er en fibertapet fra Omexco, den er ganske lett å jobbe med (lim rett på veggen og trenger ikke vætes); tåler å få lim på seg/bli vasket med svampen etterpå. Skjær en remse som dekker hjørnelisten pluss ca én cm på hver side. Bruk en lim som holder godt (tapetet vil helst slippe sånne hjørner vet du), jeg bruker av og til våtromslim i hjørnene. Få remsen til å henge stramt og godt over listen og godt inn mot veggen på sidene. Så henger du en lengde i lodd fra hjørnet; hvis hjørnet ER i lodd, (det hender jo. . .) henger du tapeten så fint som mulig inn mot listen. Du kan evt gjøre det samme på andre siden, men som oftest tapetserer jeg rommet fra venstre mot høyre eller omvendt. Da må du ha overmål på tapetlengden som skal inn mot hjørnelisten. Bruk en sånn sparkelkniv el.l. og press tapetet inn mot hjørnelisten. Bruk sparkelkniven som anlegg og skjær av det overskytende.

NB: Skjær forsiktig gjennom den tapeten du skal ha vekk; hjørnelist-tapeten skal helst ikke skjæres gjennom. Nå får du en sammenhengende tapet på veggen. Prøv selv da vel!

Kommentarer