Kom mai, du skjønne, milde

. . . Du kom så plutselig, med varme og knopper på bjørk, hegg og pil, med slutten av april var jo hele Bergen et stort smil, det var ingen tvil; våren var forbigått av herr Sommer!! Det varlser oss om herlige lange kvelder, lyset kommer – det vakre nordiske lyset. Og i parker og hager, på knaus og på fjell, fra morgen til kveld; alle fargene, intensitet og frodighet som erstatter vinterens goldhet og nakenhet. Et rungende hurrrrrrraaaa herfra!!

Disse fine stolene stakkar, noen av vintrene har nok blitt litt tøffe for dem. Men de har fått et par sesonger innomhus òg, problemet er at man må bygge uthus som kan huse sånne utemøblement. Så jeg har nok noen sysler fremover. . . De trenger uansett vedlikehold; skruene ruster, og litt løs maling skal flikkes og males opp. Her må jeg bare spørre; noen gode tips der ute til maling av utemøbler som TÅLER vestlandets frodige somre?? Før var det jo en selvfølge å bruke Drygolin. Men dét var før, er min konklusjon. Har hatt bedre hell med en skipsmaling fra STAR. Olje, helt klart. Jeg er litt forvirret av alle de nye produktene på markedet som erstatter de utprøvde (som riktignok er miljøfientlige og helsefarlige. . .). Og det finnes sikkert mye bra!

Mens jeg venter på «tryllemalingen» (ja, hvis du ser godt på denne stolen, så ser du at dét trengs), så får jeg nøye med en mild såpevask og dekke de godt til med en pute eller to.

Ha en god vårpuss, du og 🙂

 

Kommentarer