Fra tak til gulv?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man skal jo begynne med taket, ikke sant? Og så jobbe seg nedover, lister ,vegger med vinduer og dører, til slutt gulv og gulvlister. Men av og til må eller bør man begynne med gulvet! I alle fall når en skal støpe, prime, flisekutte og fuge, olje osv osv. Og – skal man først ha et sånt hardt golv som tåler ALT, hva skal en velge? Skifer, fliser, klinker, epoxy, slipt betong, travertin, granitt, noe eksplisitt? Våre stein- og fliseleverandører har jo rikholdige utvalg (under et par eksempler fra flisekompaniet. . )

Når Tak blir til Gulv

Sånn som dette kan det gjøres! Et kjøkken i et gjestehus på Askøy trengte gulv (pt. utleiehus til turister og andre gjester). Og disse nevenyttige, kreative eierne visste beskjed; demontering og transport ordnet. Det var nok ikke helt knirkefritt, selve prosessen med tilpassing og liming. Som Herr Aarvik sier: «600 stk gml rektangulære takskifer fra tyskerbrakke på Krokås. Lagt av russiske krigsfanger. Syrevasket og børstet. Klippet til kvadrater med skifersaks, ikke vinkelkutter – for å få lik bruddkant. Lagt direkte i støp. Fuget og grønnsåpeskurt. Ikke olje. Sykt mye arbeid, evig holdbarhet.»

Fargen er grågrønn med sjatteringer, selvsagt med kabler under – vannbåren varme – som luner enhver gjest sine kalde tær. Jeg bøyer meg i støvet for prosjektet og gjennomføringsevnen, og vakkert? Svært vakkert, og vi kan vel få lov å bruke det overforbrukte ordet UNIKT her! Enjoy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det hører ellers med til historien at mine arbeidsomme venner er viden kjent for å ha reddet flere rivningsklare hus på Askøy, flyttet de og satt de i stand på dette tunet. Med nennsom hånd! Sånt blir det estetikk og miljø av, må få komme tilbake med mer om dette etterhvert!

Tags: , , , , , , , ,

Kommentarer