Blom og Blom, fru Blom. . .

Kontinental og . . . perfekt

Endelig hadde de åpnet, etter mange dager og

Puss, puss, så får du se!

kvelder og netter, banking og saging og muring og pussing, avstemming, avretting (heter det det?) og gnikking og gnuring. I ganske så kjent Tidforhjem-stil om jeg må få lov. . . Og siden kontoret mitt ligger i Nygårdsgaten skulle jo dette (i Allégaten) kunne bli det etterlengtede stamsted! Så jeg måtte være der når de åpnet, første dagen, blant de første gjestene. Og de vet absolutt hva de holder på med disse folkene. Som fra før driver Kaffemisjonen på Øvre Korskirkeallmenningen, Sakristiet på Bryggen, Kaffeboksen i Strømgaten, og ikke minst Paviljongen, kaffebaren i billettkontorlokalene på Edvard Griegsplass. De har en lidenskap for kaffe (självklart), de kan dette med å skape et «riktig» interiør, og da blir det lett for mange å dette

Solid, vakkert

inn for å nyte kaffe, stemning og øyeblikket på disse stedene.

 

Hvem Sin? Mine Sin? Dine Sin? DINESEN!!!

EIK er ganske så fremtredende hos BLOM (lettere å si feks Fru Blom, evt Herr Blom?), alt fra den deilige disken med selveste kaffemaskinen oppå, til gulvet, gjennomgående laaaange bord, heltre, nydelig spill i eikens margstråler og fargen, mmmmmmm, her er jo alt fra den ferskeste croissant til den søteste Latte, fin ramme rundt det fine lokalet. Hvem er gulvprodusentene sier du? Mine sine, våre, Deres? Nja, dette er Dinesen! Sjekk ut nettsiden her, her er noe for enhver smak,

En dobbel og litt avis

høy kvalitet fra våre danske naboer.

Teglsteinen i veggene har fått komme frem i lyset, og gjør seg godt til et ellers sobert og enkelt interiør. Lampene er iøyenfallende, men likevel ikke prangende. Stolene og bordene er mørkbrunbeisede, toniton med de lysere eikesakene. Møbler og lamper du ikke ser i alle interiørmagasiner, omtalt i pompøse vendinger som «klassikernes raffinement» osb.

Jeg takker og bukker for engasjementet, at dere finnes, som vet å lage mangfold, skape steder, vannhull, etablissementer. I dette tilfellet; en flom av det gode fra Blom.

Enjoy!

Rich blend

Kommentarer