Farger i byen

Jippi! Den strålende grønne sommeren er her fremdeles den, en liten regnbyge innimellom må vi tåle. Selv om den skulle vare til november. Og bli erstattet av en ny en som varer til mars. Som deretter osv osv. . . Men lyspunkt finnes det alltids. FARGER – Farger skaper lys, skaper liv. Her er bare et par eksempler på livsbejaende farger som kan oppleves på en kort spasertur i byen.
Kunst og fargeopplevelser 
I Bergen Kunsthall vises fremdeles Festspillutstillingen med Hanne Borchgrevinks arbeider (frem til 21. august!!). Kunstneren jobber med velkjente former, her er det huskonstruksjoner som går igjen. Sitat: «Primært er det fargen som utgjør Borchgrevinks materiale. I årets Festspillutstilling kommer dette til uttrykk i et stort antall nye malerier og tresnitt, men også for første gang hos Borchgrevink i større romlige inngrep hvor man som betrakter virkelig blir omsluttet av fargen i konkret og fysisk forstand.»
Fargene er sterke, spesielt i de rommene som fungerer som lerreter i seg selv med skarpe kontrastfarger; lys grønn/sort/grå, sterk blå m.fl. Jeg ble, ikke overraskende, spesielt grepet av den kraftige blåfargen. Måtte spørre meg frem og deretter lese meg frem til denne. Den er spesialblandet og forsøkt patentert (!?) av kunstneren Yves Klein (1928-1962) (den Blå Epoken, International Klein Blue. LES MER om Klein Blue her.)
Man går ikke uberørt herfra etter å ha vært «omfavnet» av denne. Den må oppleves, min Iphone klarte i alle fall ikke å få denne helt riktig eksponert, kanskje derfor jeg ser så forbauset-blek ut med denne rundt meg.
Påskegulkul?
Gulfargen i klesbutikken Retro er ganske omfavnende, også fordi den er den samme i taket, på veggene og på gulvet. Også noen stoler i lokalene er malt i samme fargen. Dette tror jeg kommer mer av fremover; male farge i taket, ikke bare på veggene. Og da ikke bare eggehvit. Noen forslag her?
Finn fargen FORT!
Næmmenhardusettpåmaken!!! For de som har iPhone finnes det flere apps som har med farger å gjøre. Denne – Fargeguide – fikk jeg anbefalt fra «Kunsthøyskolehold»; knips et bilde av en vegg eller noe du vil vite fargen på, Finn Farge på bildet, og vips så har du en fargekode fra Flüggers fargeregister, PS. egne fargenummer (men man kan også få blandet fargene hos noen andre fargehandlere). Hmmmm. Min erfaring med denne app er at det er vrient å få fargen på bildet til å bli lik den du tar bilde av. . ; altså her må man ha noen forbehold!! Noen som har erfaring med denne/andre?
Uansett, jeg bruker kameraet på telefonen min hele tiden, også for å ta bilde av NCS-koder jeg har brukt her og der (For eksempel i TidforHjem-sammenheng). Dokumentering er kjekt og kan av og til være svært viktig!
Ha en fargerik uke, for mange den første arbeidsuken etter en lang ferie 🙂

Kommentarer