Lag tapeten selv da vel!

Nøye oppmålt og pent oppmalt

Ja, det går an! Både å lage mønster i rekker og rader med sjablong, eller den mer enkle med striper. Stripene passet i alle fall veldig godt i denne Københavnske spisestue, der vi fikk være gjester i sommer. Og som Morten beskriver:

«Cirkustelt var  inspirationen for at 

Og sånn ble det til slutt!

male striper. Som du evt. kunde se så er ikke stripene helt like, de er målt op efter rummet så det skulle passe i alle hjørner og døroverganger så her er det synsbedrag, som fungerer helt fint.

Gibsrosettene i loftet og stukken rundt er jo helt vildt skønne og gamle, spisestuen bla. er renset med en sammenkogt saus af vand og mel som løsnet den gamle overmalte plastmalinge for at derefter at kunde fjerne den gamle kalmalingen med van, mærkligt men det virket, og er derefter skrubbet og skuret med en tandbørste for at få gipsen frem igen. Henrik siger at det gør han aldrig igen, derfor er det bare i spisestuen som har fået en sådanhelt grundig omgang.»
Morten snakker en herrrrlig blanding av dansk og sandefjordsk, og som det begeistrede mennesket han er blir man revet med av det han forteller. Jeg har nå store planer for «tapet-look-alike-making» her hjemme, så bare vent så skal du se!

Annen stue, like flott

HÅNDVERKERTIPSET
Skal du først maler striper, og vil at de skal se veeeeldig fine og skarpe ut, så monterer du teipen der den skal være, så maler du samme farge som er under teipen. Når du deretter maler med kontrastfarge så vil ikke denne krype under og lage ujevnheter. Tro meg, jeg har gjort det på hurtigmåten før, myyyye arbeid med å montere teipen, og så når du fjerner den så var det liksom ikke så fint likevel. Vel verdt bryet å gjøre dette riktig!
Fortell meg om DU har laget «tapet» selv! Hvordan gikk det?

Kommentarer