Linoljemmmmmmmhhaling

Dufter så godt så!

Linoljeduften

Som du ser, smalt faspanel i gran utgjør veggene og taket på doen i kjelleren. Gran er jo lyst og fint, men vi var enige om å male det. Og det meste av det som males på hyttetunet skal få linoljemaling (se det har JEG bestemt!); hytten og annekset utvendig, gjerdet (ikke malt ennå. .), men også innvendig. Jeg har alltid likt finishen og uttrykket til den tradisjonsrike malingen. Så «avlukket» ble først grunnet med et uttynnet strøk linoljemaling, tynnet med Livos sin citrustynner (lukter herrrlig). Deretter to strøk med hvit linoljemaling (Jotun sin). Ooohps! Glemte å si at jeg selvsagt brukte kvistlakk på ALT jeg tenkte kunne trekke gjennom hvit maling.

Mange vegrer seg for å bruke linoljemaling fordi den tørker så seint. Men med litt lufting og romtemperatur tørker det på et døgn! Og vet du hva, den lukter ennå, lenge etterpå.

Grønnsåpevasket dør reddet fra container i Sandviken

Og det er god lukt, på doen! Hvem skulle tro dét?  Les mer om linoljemaling her.

Forbudt? Huff

Mange folk gremmes over at de vanlige alkydoljemalingene som de er så vant med å bruke, nå etterhvert går ut av produksjon. Noen alkydmalinger rett og slett forbudt. Mange gode produkter finnes nå etterhvert av det som kalles vanntynnet oljemaling. Men, jeg vil anbefale skeptikere å ta en test med linoljemaling, særlig i gamle hus. Malingen er diffusjonsåpen og «puster» mer enn mange malinger. Spesielt bra på vinduer, utvendig og innvendig. Dette med vinduer kommer jeg tilbake til. Men nå nærmer det seg jul. Har noen forslag til julegaver. Vent å se!

 

 

Litt romantikk takk

Se om noen kommer

Linoljemalingen som er kjent for mange er Herregård fra Gjøco. For viderekomne (!?) må nevnes den svenske Ottosson. Jeg har til gode å male med noe smidigere og deiligere enn denne. Miljøvennlig i produksjon og luktfri (god lukt). Sjekk ut Ottossons. Se for øvrig denne siden med interessante varer i restaureringssammenheng; MOLO.

Hver sitt, hennes, ditt og mitt

Kommentarer