GOD JUL!

Julegavetips i siste liten!

Nå tennes tusen julelys

PLUTSELIG var julaften her, jeg ville jo gjerne gi noen julegavetipsalternativer til enhver handyman/handywoman der ute!! Men, usikker verdensøkonomi og fremtidsutsikter, ALT trenger ikke kjøpes for penger. Derfor er mitt lureste tips (helt sikkert ikke det billigste) å gi bort sin arbeidslyst og gjennomføringsevne! I utgangspunktet gratis 🙂 Lurt å tenke seg godt om, ta en runde i heimen, og bestemme seg for hvilke prosjekter som kan gjennomføres av deg selv. For eksempel innen en viss dato, måned eller årstid. For min egen del er her nok å ta av, så det jeg har gjort er å lage en liste over prosjekter som vil gjøre huset og interiøret mer sånn som vi vil ha det. Jeg VET at jeg ikke klarer å gjøre alt men NOE skal og må gjøres. Min liste ser slik ut:

  • Badet skal tas fra A-Å (hjelp, vanskelig, involverer både byggesøknad, flere håndverkere, mange valg om alt fra fliser til blandebatteri til lys til møbler og farger.) Ferdig i løpet av februar?
  • Rudolf passer på kontoret nå i julen!

    Trappen fra inngangsparti til 2. etasje må males. Hah, dét skal jeg klare til like over nyttår!

  • Entreen i 2. etasje; furupanelet fra 1996 har nå fått en herrlig hytteaktig gulbrun farge; MÅ males, innen februar går mot slutten
  • Dørene i gangen; malt i en fin grønnfarge i 1997, de skriker etter noen strøk.
  • Gulvet i inngangspartiet; det var hull ned til kjelleren, og ble støpt i 1997. Men flisene? Skal på plass i løpet av våren!
  • Kjellerrommet; Det fineste rommet i kjelleren ble spadd ut for . . . . . grrrr. . .noen år siden. Der må det må støpes med varmekabler og fliser og så videre. Tanken var å ha et oppvarmet bruksrom med mulighet til å bråke skikkelig, musikkrom! Lydbøyler i tak og isolerte vegger. Så, dét blir julegaven til meg selv!

 

Lurt; skal du hente tre i skogen, ta med litt julepynt og prøv hvordan det vil ta seg ut. PS Valget falt på et annet høyere tre enn dette

Tør nesten ikke love noen ferdigstillelsesdato Einar. Men 2012 burde være mulig. . . Jeg lover, mener ikke å lyge i alle fall . . . .

Såh – dersom du rett og slett ikke rakk å skaffe julegaver i år burde det være noe du kunne love å gjøre, ikke sant? Listen trenger ikke være så lang (les:utopisk) som min, men noe som vil skape glede i hjemmet er vel alltid kjekt å få, og kjekt å gi!

Bak en kake, bak flere brød, rundstykker. Enkelt og koster ikke all verden. Men heimen får glede og duft i massevis!

Kommentarer