Trapper opp til 2012

Hver morgen å tenke HUFF, dette må jeg få gjort noe med!

Litt grønt, og oker, er det skjønt? Hvorfor ikke hvitt, hvis man liker å vaske, litt?

Ja, som jeg lovet husstanden; en julegave som skal ’gjøres’, ikke ’kjøpes’, så fant jeg ut at det var bedre å hoppe i det enn å utsette det. Ett av mine nyttårsforsett nemlig (i tillegg til å prøve å bli et bedre menneske, mer omtenksom, flinkere til ditt og datt) er jo nettopp at jeg skal være raskere til å få utført det jeg har lyst til, altså bla. gjøre de prosjektene som må gjøres. Å dernest slippe å ha dårlig samvittighet for å utsette/ikke få gjort ting. Såh, foreløpig går dette riktig vei.

Trappegangsvalsen

Ikke husker jeg nøyaktig hva som skjedde den gang i 1999 (!!!?) når hele gangen ble malt.  Jeg drev og blandet noen farger, ganske fornøyd med en lett grågrønn farge til gelender og opptrinn og lister osv. Linoleumstrappetrinnene; noe gulvmaling blandet i en okerfarge/skittenoransje ble brukt til trinnene. Men siden jeg ikke var helt fornøyd med fargen så ble det med det ene strøket. . .  Noen som kjenner seg igjen? Bare innrøm det, det kan skje hos den beste.

Rubbeskrubb og messingrens

Eller, i alle fall, når jeg svinger kost og verktøy i TidforHjem-sammenheng?! ’Der ingen skulle tru at nokon kunne bu’, ja der bur altså han, som viser tv-seerne hvor enkelt og raskt og effektivt du pusser opp heimen!

Trappen er jo ’hovedveien’ i huset, fra første via andre til loftet, her må man gå og løpe og skynde seg og sette fra seg støvler og huske å vaske og i det hele tatt. Så, skal man male trappen bør dette være bra planlagt. Romjulen hjelper deg, hjalp i alle fall meg! Da kunne  jo jentene i huset gjøre helt andre ting (på tur og i byen og alt) når jeg pusset og salmiakkvasket og pusset mer og støvsugde og salmiakkvasket én gang til og støvsugde malekostene og gjorde alt klart.

 

I blanke messingen

Stoooor forskjell, verdt bryet!

Trinnene er utstyrt med messingbeslag fremme, og jeg tror ikke det er lyg når jeg sier at disse aldri har vært rengjort skikkelig. Og når en først skal gjøre noe kan en like godt gjøre det grrrrrundig. Så her skaffet jeg meg noen sånne metallrondeller som du bruker på borremaskinen. Masse gammelt gruff nedi disse fine sporene. Jeg ladet batteriene hele tiden, for dette tok sin tid. Og det ble veldig mye støv, veldig. Men dette kommer til å bli sååååå fint, bare vent å se. PS. Jeg teipet messingen skikkelig før maling, shjølvsagt!

Riktig verktøy til jobben, smale og brede, grove og fine!

Vel, når mine damer var trygt inne og klokken gikk mot kveld, kunne jeg med god belysning og fiin musikk male første strøket på HELE trappen (ikke bare annenhvert trinn som mange mener er det lureste). Beckers sin gode blanke oljemaling fra mitt reservoir i kjelleren; den er nok både utgått og forbudt, denne. Glemte dessverre å sette på vifteovnen, og akkurat den natten var litt kaldere enn jeg hadde trodd; klissete trinn – do not touch!. Så gelenderet som jeg hadde heist meg oppetter ved midnatt, måtte brukes til å skliii ned for å finne ovn og sette i gang hurtigtørken. Jeg har bestemt meg for at dette uansett ikke skal bli hastearbeid. Oljemalingen skal få gjennomtørkeherde før mellomsliping og nytt strøk.

PS Det er alltid det første strøket som lager mest støv og skitt i malingen, penselen drar med seg all gammel guffe fra kriker og kroker. Neste strøkene klarer du å holde mye renere.

Hvit og blank, oljemaling, oohps, må jeg sove nede?

Om jeg er ferdig? Mnjoa, nesten, det mangler kun ETT strøk. Mye tyder på at dette ikke skjer før til NESTE ÅR! Men jeg lover at det blir like inn i 2012. Og det er året vi trapper opp til/teller ned til! Gleder meg :–)

Ønsker alle et RIKTIG  GODT NYTT ÅR

 

 

 

Kommentarer