Brytere for nytere!

Finn to feil!

Sees best litt lengre nedenfra

 

Beklageligvis er det sånn, og jeg har hørt samme visen fra flere huseiere: Spør du en gjennomsnittselektriker etter noen brytere og stikkontakter som er litt utenom standarden, begynner de gjerne å flakke med blikket, mumler noe om lang bestillingstid, vanskelig å få tak i, og før du vet ordet av det er alle brytere på plass. Helt etter norsk standard. Hvite, vanlige og helt A4. Men, det finnes unntak, og takk for dét.

Ton-i-ton mot gråveggen

Som noen sikkert så i forrige episode Tid for Hjem, monterte Gunnar noen fikse bryterpaneler med dimmer og det hele. Ganske enkle egentlig, men det fikse er at panelene er transparente, og du kan velge om du skal beholde en av de vedlagte folier (som svart, se bildet), eller du vil lage din egen bakgrunn. Så her, i retrointeriøret med de spenstige tapetene, var det naturlig å bruke tapetet som «ilegg» på bryterpanelet. Synes selv dette ble en prikk over den fargerike i’en.

Av og til når du har malt eller tapetsert et helt rom ser det strålende ut helt til alle de hvite standardlokkene griner mot deg. Da kan dette være et fint alternativ. I følge elektrikeren er ikke dette avskrekkende dyrt heller. Men, det er ikke noe en kan plukke med seg fra Clas Ohlson, Biltema eller den slags heller; «bare spør din installatør!» kan vi vel legge til her. Og siden disse kommer med egen innmat blir det ikke slik at du vil montere det selv heller – ulovlig som kjent!

Alternativer i litt høyere prisklasse er det tyske Gira fra MicroMatic. Et rikholdig utvalg i snertne og eksklusive paneler i gode materialer. Særlig dimmerne er elegante.

En annen produsent du kan ta en titt på er Elektropluss, med bla. Artic Decor, mye fint å se på her.

Lett å finne i mørket

Hjemme hos oss har vi litt av hvert (også når det gjelder brytere). Vi beholdt de gamle brune bakkelittbryterne ganske lenge, sånne som du VRIR på lyset med. Men etterhvert var de litt løse i skruer og fester, så jeg kjøpte noen fine hvite på Vestkanttorget (bruktmarked i Oslo), vintage så det holder, med brytere som lyser i mørket. Og så har vi noen vanlige da, som snart nå skal byttes ut. Ja, for selvsagt må det fornyelse til her og av og til! Det kunne nok vært artig å skjære et tynt fint furufinérstykke og montert det inn i en transparent bryter på vår furuvegg! Men, som jeg sikkert har sagt før skal denne furuveggen snart være historie. Jeg har lovet dét.

Sliten furu med standard plast

Så, sett i gang; ring en elektriker nær deg; SPØR! Han/hun bør kunne gi deg litt ekstra service nå!

Kommentarer