Gjenbruksfest på kjøkkenet

Tiden for fornyelse?

..som jeg klør i malefingrene!

Jeg blir fremdeles forbløffet når jeg ser hva folk kaster; i konteinere, på miljøstasjonene til Bir, eller setter i bakgården i håp om at ingen skal se det. Og veldig mange setter i gang og kaster og river, litt uten å tenke seg om. Ingen ting galt å si i at man vil sette sitt eget preg på det, men å KASTE et nesten nytt kjøkken? Spesielt dét synes jeg man skal tenke seg to og tre ganger om. Hva med å pynte litt på det som er i stedet? Heller spørre seg selv om det fungerer, om en kan like det?

Så, huseierne i dette huset på fjellsiden, synes godt om kjøkkenet sitt; skuffer og skap og benkeplass, alt fungerte bra. Dvs; hjørneskapet som gikk helt ned i disken var litt dum, kanskje ventilatoren kunne fikses, flisene hmmm, og benkeplaten? Men kjøkkenet som sådan kunne nok vare mange år til. Så med god hjelp av snekker Erik T., og maler Erik F., så ble det nærmest et helt nytt kjøkken ut av det.

Fin eik

Dette er et eikekjøkken (Kvalsvik), heltre dører og skuffer, og skapstammer i laminat. God kvalitet som tåler aktiv kokkelering over tid. Siden dørene er lakkert på begge sider, bestemte vi oss for bare å male frontene/kantene, mens det fremdeles er eiketre innvendig. Da ser det også fint ut når en åpner dørene, inni skapstammene er det fremdeles eikelaminat. Så, hvis en vil spare seg litt arbeid blir det ganske overkommelig å male frontene og alt det utvendige.

Ja, dette vet du nok; har man en ubehandlet dør, må denne behandles (males el lakkes) på begge sider for ikke å slå seg.

Som nytt

Avfetting er selvsagt viktig på et kjøkken, så etter salmiakkvasking og lett sliping, grunnet vi med Heftgrunning, deretter to strøk med LADY 40, oljemaling. Du kan fremdeles se eikestrukturen gjennom strøkene med maling – kvalitet.

Fargen er nesten hvit; S 0500, og på veggene brukte vi Skumring (S 1000-N). Og så malte vi en motstående vegg/spisekrok med en fin varm grålilla tone. Denne går igjen i de varmgrå flisene. Legg merke til den mørkegrå fugemassen (et sjakktrekk på kjøkken hvor det stekes og søles; lys grå eller hvit fugemasse er veldig fint de første dagene, og jeg snakker av erfaring her. . .). Og flisene helt opp bak den nye ventilatoren; nice. (7,5 x 15 cm, type CSI, farge Piombo, hentet hos Flisekompaniet)

Så her et nesten nytt kjøkkenrom, med nennsom gjenbruk og fiksing av det eksisterende. Nå er det oljet benkeplate i nettopp eik. Skal snakke mer om kjøkken fremover, bl.a.

Eikestruktur under malingen

God helg!

Høyglans i varmgrå

Kommentarer