Herdet glass på rett plass

Farget glass gjør seg godt på kjøkkenet

Over benkeplaten sier du? Noen vil ha fliser, noen vil ha mur, noen vil ha vegg, alltid noen som vil ha tapet, vinyl og gulvbelegg? Bilder av sine ferier bak glass? Det er i alle fall en trend å ha glass over kjøkkenbenken; lett å holde rent, reflekterer lys mot det du gjør på benken osv osv. Det koster nå ikke all verden heller. Men du skal være forsiktig med å «kutte hjørner»/ta en spansk en/hoppe bukk over klare kjøreregler: det må brukes herdet glass, noe som tåler intens varme, tøffe tunge steikepanner og kvasse kniver og feite steikespader og tåler gnikking. . . Kontakt din lokale glassmester for et pristilbud. PS det kan bli noen ukers bestillingtid, herding av glass kan ikke gjøres overalt, men det finnes glassprodusenter med egen herdemaskin her i byen og, sjekk her.

Støvfritt, Lady, Pure Color

Jeg har vært med å montere glass på bakveggen før jeg, og vi har alltid pleid å male veggen bak for så å montere glassplaten etterpå. Vet ikke hvem som kom opp med den geniale ideen, men denne gang malte vi rett på glasset!! Det ble et vellykket eksperiment!! Jeg var redd malingen ikke skulle henge fast, og ville helst ikke slipe med sandpapir først (bare tanken på LYDEN gir meg frysninger!). Men litt aceton (eller var det Lynol? Luktet i alle fall godt og giftig) gjorde platen ren, og så rullet vi på malingen med sånn fin smal rulle. Vi brukte en helt matt maling, LADY Pure Color. En annen hemmelighet? Malte bare ETT STRØK! Hvorfor? Vi lot første strøket tørke helt, satt glassplaten opp mot veggen, og betraktet. Det var helt tett og jevnt, og siden jeg var redd for at strøk nr 2 skulle løse opp strøk nr 1, lot vi det bli med dét!

Malt vegg, glass foran

Fordelene er at selv om det skulle komme støv og gips og smuss bakom platen under montering, så blir dette helt usynlig; platen er ikke gjennomsiktig lenger. Jeg innrømmer gjerne at dette har vært et problem tidligere; under forsiktig montering er det alltid noe som skal løsne og falle ned og bli svært synlig gjennom glasset. Og selvsagt en svær jobb å skru løs platen og buksere den ut for å rengjøre bak. . . GRRRRR.

Skal du måle opp selv, må du være svært nøyaktig. Det sier seg selv, men huller til elektriske punkter og slikt må være akkurat riktig. Og det nytter ikke å skjære i slikt glass, ikke for amatører i alle fall (ja, jeg er også amatør her).

Kan også legge til at det selvsagt også går an å foliere baksiden av en glassplate også, farget folie, folie med bilde/motiv osv. Malingsvarianten er nok den aller rimeligste. Og som du vet – det er jo så skøy å male 🙂

 

Kommentarer