Fargerike 2012

Vær litt sprek da vel, velg selv!

 

Dét sier i alle fall ekspertene; trendforskerne, designerne, interiørfolket. Nå vinker vi farvel til slitt-hvitt (var det det vi kalte shabby chic?) og eggehvitt, nå skal vi «spise oss mett, på tomat og omelett!»

Ja nettopp, tomat

Som det står skrevet: «Nordsjö oppmuntrer med sine fargetrender for 2012 til aktivt å kombinere farger og materialer på en ny, uventet og innovativ måte. Det er tid for å la penselen møte veggen!» Mmmmja, Rullen, sier nå jeg da. Det er i alle fall langt mellom «hvit-nyansene» i denne fargepaletten, det er sikkert. I samarbeid med en internasjonal gruppe av kreative eksperter fra beslektede fagområder som design, arkitektur og mote, har Akzo Nobel/Nordsjö utarbeidet denne paletten for å fastsette nøkkelfarger for fargene 2012. Resultatet er dokumentet Color Futures som viser fargene for 2012.

Fargetrender i loop

Ja det er jo ingen hemmelighet dét, at farger kommer og går, og kommer igjen som dominerende i motebildet.

Taket og veggen og alt, farger

Det vi nå i mange år har kalt 80-tallsfarger (som et skjellsord), virker igjen som friske og snertne, satt sammen på nye og uventete måter. 70-tallet med sine oransje og brun-/beigetoner har allerede hatt sin renessanse i form av retrolook. Så farger får vi. Det fine er jo at det er et sånt mangfold, du kan sikkert finne noe også DU kan like.

Andre trender som snakkes om (også i år) er bruk av de solide og gode materialene; f.eks. lyse treslag vi har mye av her i Skandnavia. Bjørk, ask, lønn og såpevasket eik. Så kanskje den poppe «fondveggen» med tapet eller kraftig farge nå skal få være panelt med ask i stedet? NICE! Noe sier meg at de designerne vi har med oss i TFH er rimelig trendy; de følger med i tiden og de siste bølger og blaff fra det store spennende utland havner like gjerne her på berget.

Jøss, som klippet ut fra trendymagasinet

Ser også på noen av disse sidene i Color Futures at de MALER TAKET I FARGE!! Det er noe jeg kan like; taket trenger ikke alltid være hvitt, må vite. Himmelblått er en slager, mintgrønn på vegger og samme i taket blir en fest. osv osv. Eller, hva med å bruke samme gode fargen på ALT i hele rommet; listene, vinduene, veggene, taket, gulvet? Spent på hvordan dét ville ta seg ut? Da må du i alle fall se sesongens siste livsstilsprogram Tid for Hjem! Ha en fargerik uke!!

Coppertone, hjelp, er stål helt ut nå?

Gode materialer overlever alltid

 

PS.Detfinnes sikkert flere slike fargekart fra flere av våre produsenter. Men med en rask sjekk på «fargetrender 2012», er det mange treff på akkurat denne. En annen artig side jeg ofte er innom er ifo.no, mye bra stoff her.

 

Kommentarer