Vet du hva du trår på nå?

Er det. . .? Eller. . .? Næææh

Det er ikke gull alt som glitrer, det er ikke bare fugler som kvitrer, det er heller ikke lakk alt som skinner, men det kan skinne for dét om!

Klart dét, om en har et gulv som ikke er så pent, vil du være kreativ er det jo bare å male det. Bestem mønster selv, lag en ny vri! Dette du ser her er jo kanskje ikke revolusjonerende på noe vis, men at det skulle være SÅ enkelt å få et svært betonggulv til å se ut som vaskeekte linoleumsfliser overrasket både regissører, rekvisitører, reklamefolk og til og med den forbausedte maler; herr Undertegnede!

Teip, teip, teip og teip igjen

Skal du i gang med noe sånt som sjakkmønster er det klart at det går med noen ruller med teip. Og jeg vet ikke om frihåndsmaling vil gi den rette schwungen over det heller. Men dette gulvet ble i alle fall malt lenge før laser var allemannseie, og oppmålingen foregikk ganske så low-tech. Vi laget noen striper i gulvet hvor hjørnene på rutene skulle treffe, skar ut ruter i papp for å markere hvor teipen skulle være, og så malte vi først den lyse fargen og deretter den mørke. Selvsagt med god tid til tørking mellom hver operasjon. Vi blandet ut sort og hvit med litt vann og slo penselen mot en pinne, og med en bred pensel montert på et langt skaft strøk vi disse malingsdråpene litt utover – VOILA!!! Er det MULIG!!

Fra tuber med ost og skinke, til Flaxlodd og sparebank!

Ja, det glemte jeg å si; dette var slik gulvet skulle være i studio på Nøstet når en reklamefilm skulle spilles inn, ca 80 m2 tenker jeg. Vi brukte hurtigtørkende latexmaling, så noe holdbart gulv ble det så visst ikke. Men det fungerte fint. Så fint at når neste innspilling skulle skje, reklame for noe helt annet, var gulvet blitt passe rufsete og kunne brukes igjen. Og etter hva jeg hørte, visstnok igjen og igjen. Synd jeg ikke hadde avtale om «gjenbruk» av mitt «åndsverk», det kunne jo vært god butikk 🙂

Her er et par eksempler for viderekomne, for de med både tid og tålmodighet i bøttevis. ENJOY!

Se hvor fint det kan gjøres – Les mer her!

 

Lære hvordan? Klikk for "step-by-step"!

 

Kjøligelegant?

 

Why not?

 

WHY?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se etter flere eksempler på nettet, jeg søkte på painted floors og da dukket det opp massevis! Noen av dem har instruksjoner og materialvalg osv. .

Og om du går igang selv, tips oss!! Kanskje har du dekorert et gulv hjemme? Vil gjerne høre om dét, takk!

🙂

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer