«Noko må du kunne gjære sjøl!»

En liten detalj, men selvsagt en viktig detalj, må her belyses:

Hopp over den venstre og gjør slik som den høyre, ellers. . .

Om du lister rundt vinduene, enten utvendig eller innvendig, skal dette gjøres på den riktige måten og bare på den riktige måten. Jeg ser dessverre alt for mange eksempler på harelabbmetoden, gjerne utført med venstre hånd (sånn ser det i alle fall ut) når jeg går forbi stillaser der hillbillies og snekker-wannabees-slamper med hammer og spiker i hånd elegant hopper bukk over selv de mest elementære regler. Med stikksagen i hånden og tungen beint i munnen

Skjær listen etter profilen; foriiiktig

Først skal listene som omrammer vinduet gjæres i hjørnene (45 grader helt riktig, om da ikke huset har seget mot en av sidene. . .). Vanligvis treffer disse ned mot vindusposten (inne) eller skåskjæres ned mot det skrå vannbordet (ute, slik at vannet drypper ned på vannbordet). Og så den lille detaljen UNDERST: Listen her skal se ut som den er gjæret i endene, dvs avslutningen på begge sider av den horisontale listen må skjæres riktig til; følg profilen. På en sånn sagejobb er det topp å bruke en sånn hendig stikksag. Tegne først med blyant, skjær forsiktig men bestemt, og vips, se der har du en list som ser MYE bedre ut enn de tversoverkuttete jeg ser så alt for mange av rundt omkring. Og om du bruker 10 minutter, inkl pussing med sandpapir på hver av disse listene, så skal du ha ganske mange vinduer for å ha samvittighet til IKKE å gjøre det riktig.

Her er et eksempel på listing rundt et par vinduer og dører, forresten en fin katalog på nettet fra Stiltre

Sånn kan det gjøres

 

Kommentarer