Pretty pink paper – pattern so posh!

Nåh, sånn skal det være!

Nå har jeg hørt det òg; etter et år skulle det være dags med en liten «redecoration», spesielt om man er ungdom med eget rom. Tenk, har ikke gjort noe med veggene på et helt år!!! Halloooo? Og jada, klart jeg er enig, skulle gjerne også gjort noe her og der og i kjelleren og sikkert utenfor, på taket, i rørene, over dørene, også jeg. Men er det dine kjære barn som spør så må man av og til bare si JA. Og en fin liten tapetjobb fikk jeg, lekker rosa metallic farge med hvite blomstrende felter i brokadeaktig mønster. Lenge siden jeg har tapetsert med en så fin og medgjørlig papirtapet, denne fra Laura Ashley, den la seg såå fint inntil veggen, sømmene (skjøtene) ble nærmest usynlige. Når jeg henger papirtapeter bruker jeg aller helst en sånn pulverlim som jeg blander ut med vann (Hernia T20).

 

Lunefulle folk og tapeter – gjør ditt beste!

Pass på; alltid loddlinje på veggen! Rundt hjørnet t.h. skjærer jeg vekk det som er til overs..

Nå er det sånn at alle mennesker er forskjellige, har forskjellige behov og oppfører seg forskjellig. Til tider oppfører noen seg skikkelig dårlig, i alle fall uventet eller uforutsigbart. Sånn er det bare, skal ikke gå inn på alt som kan ligge til grunn. Poenget er at sånn er det også med tapeter, ikke uten grunn; de er jo gjerne laget av forskjellig materiale, som papir, fiber, tekstil, vinyl, metall (en skjelden gang skinn) og så videre. . . Det er klart at de må få lov til å oppføre seg etter beste evne, kanskje kvepper (skvetter) de til når de får kontakt med limet, kanskje gir de blaffen, kanskje legger de på seg i bredden, kanskje blir en legde lengre enn naboen. Det jeg vil si er vel at noen ganger kan det være tett opp til umulig å få til et PERFEKT resultat. I og med at tapet er ganske så levende og til tider som sagt uforutsigbart. Dette er ment som en god trøst til alle dere som sliter med å bli fornøyd (har skjønt at det er mange av dere), at det ikke blir sånn som dere forventet. Men, det viktigste er å gjøre sitt aller beste, ikke sant? Da blir det så bra som det kan bli!

Mye stemning med tapet!

Tilbake til «det rosa instituttet» – loftsrommet til en av de unge lovende her i huset. I fjor, for at ikke den sjokkrosa fargen skulle bli for dominerende, insisterte jeg og min fru på at EN VEGG MÅ FÅ VÆRE HVIT!!! Og det har den vært nå et helt år. Så det skulle jo bare mangle at ikke også denne skulle bli «rosafisert», nå er alt så mye mere raffinert, se bare her!

 

Giraffer og støvete gulv

Når jeg først var igang ryddet jeg like godt opp i gamle synder; når jeg malte veggene rosa/hvit brukte en supermatt spesialmaling med ganske kornete overflate, som gjerne resulterte i svidde albuer og tenners gnissel. Nå er veggene pusset over med 100-papir på slipemaskinen.

Mye lyd; mye gjort med lite støv!

Se! Jeg har endelig fått meg en egen GIRAFF!! Dette superverktøyet har jo virkelig revolusjonert maleryrket – for skal man pusse ned sparkelflater i kilometervis om dagene, så avlaster denne innretningen mye av det muskel- og ryggslitasjepregete arbeidet en tidligere gjorde, med slipestaven i hendene. Her fører du den roterende slipeskiven over alle sparkelflatene, og alt støvet forsvinner inn i støvsugerposen. Myyyyye mindre støv, og ganske så mye mindre arbeid/slitasje. Støy blir det nok av, så øreklokker med radio er jo toppers 🙂 Så, skal du virkelig sparkle og pusse mye, så er det nok en god investering. Man kan også få leie Flex hvis jobben ikke trekker ut.

Restefest og mønstermatch

Skoesker med nytt liv i hyllen?

Selvsagt, sånt gjorde man mye av før i tiden. Hadde man noe tapet igjen etter at rommet var ferdig tapetsert, så kunne kanskje noen skuffer få fin tapet i bunnen, kanskje en gammel skinnkuffert kunne bli pen inni?

Litt bling ved sengen, why not?

Eller, som her, tapet på en skoeske? En har jo alltid bruk for litt oppbevaringsplass; her en nice femi liten boks som passer like fint i hele rommet. Vi hadde noen flere ruller på lur; samme tapet, samme mønster, men annen fargesammensetning. Da passet det fint å ha den med rosa/gull på baksiden av et skap som står vendt mot sengen.

Og Madonna passer på

Hva synes du? Nå ble det litt mer liv her inne, og litt snobbet opp; pink, posh and pretty!

Kommentarer