Handle Me with Care

Mønster med glassperlestruktur

En liten fanesak her fra tapetkongen; har sagt det før men sier det igjen, og igjen: tapeter må behandles med den største respekt. Individuelt, ja, og noen krever mer nennsom og finslig behandling enn andre. Som oss mennesker. Men én ting har de felles, alle tapetruller, uansett alder eller andre behov; de MÅ ikke stå på kant! Tapetruller skal ligge! jeg har sett det mange ganger, til og med inne hos forhandlere, tapetrullene står lent sånn litt på skrå oppetter veggen. Og jeg har kommet hjem til folk hvor jeg skal tapetsere; tapeten er kjøpt inn og klar, men den står lent mot veggen. Det som skjer er at der den treffer gulvet blir det lett en skade på hele rullen. Og da hjelper det ikke hvor flink og nøye og petenet du er med selve tapetseringen.

    Been beat up, and battered around

    Been set up, and I’ve been shut down, 

    You’re the best thing that I ever found,

    Handle me with care!

Travelling Wilburys

 

Pappløsning!

Det enkleste er ofte. . .

Det enkleste er ofte . . .

Tilbakelent og fin

Brilliantgenialt!!! Jeg ble derfor trippelhappy og hurraglad når jeg så at det ENDELIG var en tapetprodusent som hadde tatt dette problemet på alvor. Ved å sette på en enkel pappdings på begge endene av tapetrullen så beskyttes denne under transport og håndtering. Og nå kan rullen lett stå å lene seg oppetter veggen og late som ingenting; den er like blid og fin når den skal pryde stuen!! Dette skulle jo vært standard for all tapetproduksjon og pakking i fremtiden. Før dette skjer; husk på hva jeg har sagt og la tapetrullene dine LIGGE! Eller få dem opp på veggen jo før jo heller!

"Små glassperler kan velte stort lass"

En ting som gjorde håndteringen av akkurat dette tapetet fra Colefax and Fowler spesielt, var at det blomstrende mønsteret var laget av ørsmå glassperler. Tapetet er ganske tykt, men det skulle ikke mange perler til, f.eks. ved kutting og beskjæring, for at det ble sånne prikker på den ellers så rolige bakgrunnen. Så en god del tid gikk med til å løsne tapetet igjen, smyge hånden inn å finne de nærmest usynlige små synderne (se til høyre over her). En utfordring kan vi tåle, perlende vakkert ble det til slutt. PS. Tapetet hadde forskjellig fargevirkning alt ettersom hvordan lyset falt. Et sjimmer i overflaten; varmtonet til kaldere gråtonet, ganske så flott.

🙂

Varmt og fint og perler overalt

Kommentarer