a b c i fargeforskyvning

. . .og så, mine damer. . .

Ja, altså, sånn kan man sikkert også si det. Eller fargeforløpning med bakgrunnsmønsterbevegelse? Eller, som i musikken; glissando i fargeriket, samme mønster? Eller monstermønsterfargefestfyrverkeri!?!?! Eller rett og slett bare kunsten å leke med tapet? Det var i alle fall det jeg gjorde, eller skulle jeg si VI GJORDE. Jeg og en hel forsamling med kvinner, og det på selveste KVINNEDAGEN, 8. mars

🙂

...Skjær fint inntil listen, som her!

Jeg var invitert til å fikse og trikse og briljere litt om og med tapeter på en «Damenes trend-aften» her i Bergen. Her har de (i tillegg til det meste av skøyt verktøy og nødvendig maleutstyr) et svært sortiment med gulv og (selvsagt) tapeter. Som jeg kunne få velge fritt i – det var annonsert på forhånd at den selvtitulerte verdensmesteren i tapetsering skulle snakke om og vise litt hva som finnes; nye kolleksjoner og trender, hva en MÅ huske på om en skal lykkes med tapetseringen hjemme, og selvsagt oppfordring til å komme med spørsmål og problemstillinger. Dette er jo alle tiders; det er alltid moro å få høre hva det er folk strir med på hjemmefronten; hva folk kvier seg til å sette i gang med, hva noen absolutt ikke kom i mål med, og så videre og videre igjen. Ole og co hadde laget til en super vinkelvegg, (med HJØRNET mange er så redde for!), til og med et lite tak over. Ferdig grunnet eggehvitt.

Bunad, wienermønster og regnbuens koloritt

Under tapetbordet

Av flere fine tapeter vi sendte rundt og rullet ut og snakket om og lot oss begeistre av (jeg og damene) var det denne som fikk mest oppmerksomhet, Highlights from the North (fra Fantasi Interiør). Den hadde et ganske blomstrende og frodig mønster, litt wienermønster-aktig. Og det stailie her er at den kommer i flere forskjellige fargekombinasjoner; fra den i gråtoner, til den i litt forsiktige grønne og blå toner, videre til litt sånn bunadssøm-varianten og en litt mer flower-power-aktig. Tapetene er veldig fine hver for seg, men sammen, i samme mønster med fargeforandring, så ble det en ganske artig effekt må jeg si. Litt sånn regnbue? Dette var bare noe som var naturlig å gjøre der og da, men som en ide til å skape en spenning på en vegg!?. Perfekt for folk som ikke klarer å bestemme seg (kjenner flere av sorten); kjøp én rull av hver fargekombo, lag en spenning i rommet. Har du vanlig takhøyde får du opp til 4 lengder pr rull, og da kan du virkelig få et artig rom.

Veggen brukes i utstillingen den

Det var en svært hyggelig 8. mars i alle fall, først fikk vi en innføring i fargene for 2012 (tidligere blogginnlegg, sjekk her) med lang sosial pause med mat og drikke og snakk og hygge. Men tiden løp, snikk og snakk, lim og vann og mønster og spørsmål og fullmåne utenfor, det var ikke fritt for at Eggums klassiker begynte å surre i hodet; «det fins sååå mange kvinner, og alt for liten tiiiid». Jeg kommer nok løpende igjen, jeg, til lignende arrangements 😉

 

Kommentarer