Jippi, gjerdemaling!

Du grønne, glitrande. . .

Ja, for nå har det stått nesten ett år i vær og vind og sol og regn og snø. Mest regn, og snø. Og trykkimpregnert har godt av å stå sånn før det blir malt. Det kan jo som kjent klare seg helt fint uten å bli malt også. Men SE hvor fiiint det blir med litt maling. Dette er jo bare grunningstrøket, og kjenner jeg meg rett skal det to toppstrøk til før jeg er fornøyd. Og det er et laaangt gjerde! Dette kan jo virkelig bli en tidsspiser av dimensjoner. Og de som har malt stakitt vet hva jeg snakker om; her finnes ingen snarveismuligheter, slik jeg ser det. Om du vet, la meg få vite det STRAKS!! Før jeg er ferdig helst. Eneste råd jeg kan gi til de som skal i gang er å ha sånne malekoster som en kan feste på skaft (teleskopskaft/kosteskaft osv), så får en i alle fall fordelt belastningen på håndleddene; her kan du bruke hele kroppen på å male, dét er toppen!

Linoljemaling? Selvsagt!

Litt og litt malt stakitt

Første strøket tynnet ut med litt terpentin, malingen er smidig og lukter så godt at en kan bli glad av mindre. Og to helger etterhverandre med godvær!! Hadde dette vært eneste «jobb» på timeplanen hadde jeg nok vært nesten ferdig allerede. Linoljemalingen tørker litt seinere enn en del andre malingstyper, men sol og vind som vi har hatt i det siste; hah, dette går som en drøm. Når dette er ferdig malt skal det få stå i ååårevis, bare bli solbleket og vakkert og skikkelig fint. Fargen? En gammel klassiker som heter Grønnmelde (5141 G40Y). Ville nok helst hatt den litt gulere/skitnere. Vi får se. Ønsker oss lykke til

Ha en god maledag du og!

🙂

Må males før kaprifolen omfavner hele gjerdet

Kommentarer