«Baren rundt på 180 grader»

Fint spill i glatt ask

En av mange gode ting på nyåpnete Dr Wieseners Folkebad (Folkebar?!) i Sandviken, min nærbar kan jeg vel si, er bardisken. Et skue for øyet og et godt sted å være for en tørst manns albu. Jeg var så heldig å få være med i Grupo Grappa, designgruppen (arkitekter, byggmestere, landskapsarkitekter osv. . ) som møttes siden seint i mars for å diskutere overflater, farger, inventar, romdeling, møbler, gulvbelegg, belysning – alle saker og ting som må til på et spisested/en bar. Og for en så spesiell bygning med rund (rettere sagt åttekantet) form er det en del hensyn å ta. Hvordan skal bardisken være; tversover? Diagonal? Rund? Laget av glass? Plassert innenfor søylene? Osv osv. . .

Hvert bord slipes før liming

Bøy og press og tving og lim

Heldigvis fikk vi med Andreas Nygård, vår kjære byggmester/møbelsnekker/superhåndverker-kollega fra TidforHjem. Og når han fikk se på lokalet og tenke seg om en time-to, så kom han opp med en lur måte å lage en rund bardisk på.

Det ble skaffet en mengde (ca 350 meter) med askebord, 5 cm bred og 1 cm tykkelse. I flere omganger ble disse bordene limt sammen i en form som følger søylene. Kraftige «forskalingsbord» ble laget til på forhånd. For å holde det hele sammen brukte Andreas og laget hans en hel rekke med kraftige tvingerog limte med såkalt PU-lim, dette skal være det sterkeste til liming av treverk. Til slutt ble overflaten, 37 cm med askebord, høvlet jevnt. Og for ikke å forglemme; vår kjære snekkers høyt skattede båndsliper ga god gjenlyd i lokalet på Dr Wieseners. Når han var fornøyd med glattheten, ble disken satt inn med den beste olje, minst 9 omganger!!!

Så, om du skulle være på de trakter; vel verdt å hvile albuen på, det runde smykke av en askekomposisjon!

Mer om Wieseners etterhvert!

 

Alle tvinger tas i bruk

 

Andreas sørger for fiiin overflate – alltid!

Kommentarer

25 Svar til “«Baren rundt på 180 grader»”

 1. Mr. Mister 8. november 2012 på 20:29 #

  Utvidet barnetrygd:

  Gjenlevende ektefelle

  Det kan gis utvidet barnetrygd til en gjenlevende ektefelle. Dødsfallet skal være dokumentert. Vilkåret anses også oppfylt hvis den ene av foreldrene er forsvunnet, og det foreligger dødsformodningsdom eller dødeformodningskjennelse jf. kapittel 3 i lov av 23. mars 1961 om forsvunne personer mv.

  http://www.nav.no/rettskildene/Rundskriv/Lov+om+barnetrygd+-+Hovednr.+33+Kap.+3+-+Barnetrygd+for+ett+barn+mer+enn+det+faktiske+barnetall+%28utvidet+barnetrygd%29.148087.cms

  Barnepensjon:

  Barnepensjon gis til barn som har mistet en eller begge foreldrene. Pensjonen skal sikre barnet inntekt til livsopphold.

  Hva kan du få?

  Når en av foreldrene er død:

  Det eldste barnet får 40 prosent av grunnbeløpet og de andre barna 25 prosent hver. Den samlede pensjonen deles likt mellom barna.

  http://www.nav.no/Pensjon/Ytelser+ved+d%C3%B8dsfall/Barnepensjon

  Hvem kan få barnepensjon?

  Barn kan ha rett til barnepensjon dersom det:
  ■er under 18 år og har mistet en eller begge foreldrene
  ■er under 20 år, foreldreløs og under utdanning
  ■er under 21 år, har mistet en eller begge foreldrene, er under utdanning og forsørgerens død skyldes yrkesskade

  Den avdøde forelderen må ha vært medlem i folketrygden i de siste tre årene fram til dødsfallet. Barnet må være medlem i folketrygden.

  Grunnbeløp (G) = 41 061 kr.

 2. Tommen 8. november 2012 på 21:32 #

  Jeg bodde med moren min som levde på minstelønn da jeg var liten, jeg fikk bidrag av pappa men alt det gikk rett til mat og husleie. Jeg klarte meg uten de bøkene man ikke bruker så ofte og kjøpte de andre brukt.

  Dere har sikkert en milliard ganger bedre økonomi enn oss, så slutt å syt jævla veslevoksne drittunge.

 3. Jens 8. november 2012 på 21:58 #

  hei, har samme problem. det er helt hinsides at fordi den ene foreldrene tjener mer en normalt mens den andre er dø, får du ikke mer.

 4. Gunniry 9. november 2012 på 08:59 #

  Jeg kjenner igjen situasjonen, en samme som for min sønn. Farne døde før han startet videregående, men jeg var ikke med det enslig forsørger, min sønn bodde (selvsagt hjemme) og han fikk ikke en øre mer enn de 910.- Og jeg selv hadde ikke akkurat høy inntekt heller som ansatt i en buikk.
  Tragisk og helt ulogisk!

  • Gunniry 9. november 2012 på 09:01 #

   Oi, det ble visst mye skrivefeil av meg her, litt slurvete på morgenkvisten….

 5. Alf-erif 9. november 2012 på 09:47 #

  Det som kunne vært spennende å vite er hvem som er misfornøyd. Er det de som ikke spiller helt fast men mener de burde det (Mjelde, Haugen, Wangberg)? Er det de som er på vei vekk (Ojo, Korcsmar)? Virker ikke som de unge er misfornøyd da tre unge talenter nettopp har tegnet ny kontrakt. I en slik gruppe vil alltid noen være misfornøyd. Imidlertid begynner veldig manger prosesser mot treneren på denne måten. Og når BT er imot Skarsfjord hjelper ikke det. Hvis Skarsfjord får orden på forsvarsspillet og borteformen kan Brann bli et topplag, men da må alle kjobbe i samme retning.

  • Hjemmeogborte 9. november 2012 på 09:58 #

   Kunne vært artig å vite hvem som er missfornøyd, men jeg tenker det må være noe de håndterer på evalueringsmøter osv.
   Hva er de egentlig missfornøyd med? Og er de så missfornøyd som BT vil ha det til? Problemet er jo at vi ikke kan stole på det bt skriver. Vi aner ikke hvilken agenda redaksjonen har. Slik BT fremstiller saken er agendaen å fjerne Skarsfjord. Det er en typisk reaksjon, ofte hos barn, å handle i harnisk når man ikke får det som man vil. Og det er vel der skoen trykker hos bt, Skarsfjord har ikke latt seg styre etter bt sin pipe. I kampen for å fjerne Skars sendes de to naive agentene (undercover for Vif og RbK) Doddo og Langeland ut for å gjøre jobben fra innsiden.
   Konspirasjonsteori, men svært nær sannheten; Hvilken agenda har BT?

 6. Brann4ever 9. november 2012 på 10:11 #

  Og BT kjører på. Professor i ledelse mener det er faresignaler osv.
  Jeg tror at den formen for journalistikk mot Brann som BT kjører på mange måter er verre en det fotballpøblene rundt om kring driver.
  Å utestenge journalister og andre Bt ansatte fra treninger og kamper er jeg veldig enig i. Å være så destruktiv som bt og spessielt de to personene som stadig går igjen her, er psykisk vold som er minst like alvorlig som fysisk vold.

 7. Bekymret Brannsupporter 9. november 2012 på 10:20 #

  Det BT holder på med i denne saken går langt utover en avis sitt ansvarsområde.. SK Brann har ikke mulighet til å få jobbe med sine utfordringer så lenge BT har bestemt seg for å male på med sine svartmalinger. Det er BT som kommer til å kjøre klubben i grøften.. la SK Brann få fred til å jobbe med sine utfordringer

 8. Brann4ever 9. november 2012 på 11:11 #

  OK, merket meg at det ble fjernet noen kritiske synspunkter her. Synspunkter som må sies å være av det snille slaget i forhold til hva BT selv har skrevet om Skarsfjord.

 9. Hjemmeogborte 9. november 2012 på 11:15 #

  Får å få ro rundt Brann må følgende gjøres:
  BT må få fjernet Doddo og Langeland som undergraver tilliten til Brann og BT.
  Bt må analysere skadeomfanget som Doddo og Langeland har påført Brann
  Brann må holde Doddo og Langeland utestengt fra Stadion på lik linje med andre som bare er der for å skape kvalme.
  Bt redaksjonen må på lik linje med andre aviser utvise redaksjonelt ansvar og ikke la Doddo og Langeland få undergrave enkeltpersoner slik de til nå har fått lov til

  • Brann4ever 9. november 2012 på 11:16 #

   Og bt må få inn en Brann blogger som er Brann supporter

 10. luringen 9. november 2012 på 14:49 #

  Brann spillerne må slutte å syte å klage,skaren gjør en god jobb men det gjør ikke spillerne.Erik M er en sur og grinete når han ikke får spille,han skal være glad han er i troppen makan til dårlig spiller.

 11. Frode Lyngbø 9. november 2012 på 17:31 #

  Det hele spørs på hvem den ene halvdelen med misfornøyde er. Hvis det er spillere som egentlig er over middagshøyden og er sure fordi de ikke får plass på laget så kan man fjerne dem før treneren. Hele saken angående for og imot Skarsfjord er ikke mulig å mene noe som helst om før vi får vi mer fakta. Hvem er sure og hvorfor?

 12. Ellen 21. desember 2012 på 19:42 #

  Flott arbeid dette! God jul og godt nyttår ønskes deg og dine! Blogghilsen fra Ellen.

 13. Olemann 9. november 2012 på 09:44 #

  Nei vi vet ikke hvem og hvor mange som er missfornøyd, ei heller hvem eller hvor mange som er fornøyd. Dette er indre anliggende hos Brann. Bt har ikke noe med å grafse og tafse i personalsakene hos Brann.
  Er det slik vi vil ha det? Doddo og Langeland på besøk i en hver bedrift for så å smøre personalsakene ut over BT sidene dagen etter. kanskje er det du som dolkes i ryggen fordi «noen» i bedriften din ikke får nok tillit, de kjekkeste jobbene eller nok spilletid.
  Klart BT er skyld i svært mye av bråket hos Brann.

 14. Per V 9. november 2012 på 13:22 #

  Jaja Fjollemikkel. Du vet tydeligvis mere enn alle andre her inne, om hvem som er misfornøyd og hva de er misfornøyd med. Så istedetfor å angripe alle og si de tar feil, så kan du jo forfatte et eget innlegg hvor du går gjennom fra hvem og hva misnøyen grunner i, og så får vi hele sannheten på bordet, og ikke bare gjentatte halvkvedede viser med «dere vet ikke hvorfor og hvem». Kom igjen Fjollemikkel, snakk ut — eller slutt å kritisere andre for det du tror du vet men ikke tør innrømme.

 15. Olemann 9. november 2012 på 09:47 #

  Her er vel fora for egne meninger, det er lov å mene noe annet. Men er jeg idiot fordi jeg ikke har samme synspunkt som deg?

 16. Grete Stormor 9. november 2012 på 09:50 #

  Ja hva om det er tilfelle det du skriver. Er det ikke noe som hører hjemme internt? Eller skal de to omtalte ha lov til å brette ut sine meninger om hvem som helst når som helst i en hvilke som helst bedrift? I full offentlighet :-)

 17. Fjollemikkel 9. november 2012 på 10:29 #

  Hvorfor skal ikke journalister skrive det de vet? Hva er dette med at de skal ta ting internt, når det viser seg at de ikke klarer å ta ting internt? Hvorfor tror du dette er kommet så langt egentlig?

 18. Spelaren 9. november 2012 på 11:13 #

  Det er sånt me har BA til :)

 19. byenebergen 9. november 2012 på 11:16 #

  Brann er ikke en vanlig bedrift! Og hvem er denne professoren, kanskje handelshøyskolen bør rydde opp i eget arbeidsmiljø før man kritiserer andre….

  Patriot

 20. Fjollemikkel 9. november 2012 på 13:13 #

  Om flere enn halvparten ønsker at treneren skal gå. En trener som blir forundret når BT spør om han kjenner til misnøyen i spillergruppen. Og som har all sportslig makt i klubben:
  http://www.dagbladet.no/2010/12/21/sport/brann/fotball/tippeligaen/rune_skarsfjord/14808514/

  Lett å ta dette internt ikke sant? Med en ledelse som virker å ikke høre på spillerne.

  Mener du forenkler saken litt. Hadde det bare vært gamle spillere som må slite benken, så hadde dette vært noe annet.

  Dette stikker dypere.

  Og som en påminnelse:
  http://www.h-avis.no/sport/skarsfjord-ydmyk-og-arrogant-1.1716051

  Blir bare dumt å kun lange ut mot BT og spillerne.

 21. piff 9. november 2012 på 14:12 #

  Nei, det er ikke dumt å lange ut mot BT.
  Det er ikke BTs oppgave å være heiagjeng for Brann, men det er heller ikke deres oppgave å være agenter for spillere eller andre aktører i bergensfotballen.
  Avisen har over en viss tid kjørt en kampanje mot treneren med mange usaklige, tendensiøse og overdrevent negative kommentarer med mer eller mindre tydelig adresse mot treneren. Til dels slett sportsjournalistikk. Dette har stort sett gått på det sportslige (på valg av spillere/taktikk/formasjon m.v.), og BT har fått en viss motbør mot dette. Når de ikke klarer å bryte ned trenerens faglige autoritet, er det nå hans personlige egenskaper og lederegenskaper som angripes.

  En slik heksejakt er det ingen som fortjener å få mot seg, selv ikke en autoritær trener med kort lunte.

  SK Brann skal ikke være en spillerstyrt organisasjon og det er ikke BT som skal sette dagsorden i klubben. Dette er viktige prinsippielle spørsmål som også misfornøyde spillere må forholde seg til. Ellers har klubben et problem, uansett hvem som trener laget.

 22. Fjollemikkel 9. november 2012 på 15:26 #

  Ok, da er vi totalt uenige. Og det høres ut som om at du virkelig er informert 😉

  God helg!

Legg igjen en kommentar