Få orden i bokmerkene dine

DIIGO: Få orden på bokmerkene dine med netttjenesten Diigo.

Livet er en lenkefest.Vi ramler over spennende ting på Twitter, Facebook, blogger, Lumi og fuglene vet hva. Fra kolleger og venner kommer IM’er og eposter med lenker til imponerende ting. Vi sjekker lenkene, tenker at dette var kjempefett og så glemmer vi det.

Noen klarer å holde orden i dette kaoset. Bokmerkene deres er organiseringsporno som ville gitt biblotekarer vann i munnen. Jeg tilhører på ingen måte den gruppen. Mer enn en gang har blitt entusiastisk over ting jeg finner på nettet, viser det til noen og fått høre at jeg har vist det før. Jeg har prøvd «les det senere»-systemer, men når man alltid finner nye ting er jo det ingen tid til å lese gamle ting.

Redningen heter Diigo. Etter at Yahoo truet med å legge ned delicious, var det om å gjøre å finne en ny tjeneste å bruke til bokmerker. Men Diigo er så mye mer enn bare et bokmerkeregister, det er en digital redningstjeneste. Som Delicious har de en god utvidelse for nettleseren din som gjør at du kan tagge nettsider etter hvert som du snubler over de. Diigo foreslår tagger baser på hva andre har tagget med tidligere. Så kan du selvfølgelig dele bokmerker med andre og lage lage lukkede grupper.

En annen stor fordel er at Diigo legger seg inn i Google-søket. Så når du googler etter noe så søker du også i Diigo-biblioteket ditt. Rett og slett fantastisk. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har funnet ting jeg har lett etter på den måten. Du kan også koble tjenesten til Twitter slik at den lagrer tweets du favoriserer. Men det kan se ut som om denne tjenesten snart bare blir for de som har Premium-konto.

Sjekk ut det åpne Diigo-biblioteket mitt for lenker til alt mulig rart.