Jakten på normalen

Noen grunner til mobbing: Du er for høy, for lav, for tykk, for tynn, bruker for mye eller for lite sminke. Du er rett og slett ikke normal nok.

Foto: Colourbox

Det er blitt slik at noen mennesker mobber. Ofrene blir ofte mobbet uten grunn. Du skal helst både ha de riktige klærne og se normal ut. Mobbing kan foregå overalt. Folk opplever mobbing på jobben og på skolen. Den kan være fysisk og psykisk. Man hører ofte jenter som baksnakker og tar bilder som de legger ut på nettet.

Les også: Skading på nett

Mange tør ikke lenger å dusje etter gymmen eller svømmingen fordi de er redde for å bli tatt bilde av. De er redde for at det skal havne på internett slik at alle kan se det og gjøre narr av dem. Og når et bilde først er på nettet så kan det lastes ned i løpet av ett sekund. Nettmobbing er blitt et enormt problem blant ungdom.

Mange som trakasseres dropper ut av skolen eller skulker. Blir man mobbet på grunn av kroppen, slutter man gjerne å spise eller spiser enda mer

Det veldig få tenker på når de mobber, er konsekvensene for mobbeofferet. Det er ikke alle mennesker som er like sterk fysisk og psykisk. Det er de som ikke klarer å gi beskjed til en lærer, til en venn eller foreldrene hjemme som får det tyngst. Det hender at du leser i avisen at det er noen som har gjort noe forferdelig galt mot seg selv eller andre fordi de er blitt mobbet.

Man vet ikke hva man skal gjøre. Ingen vil jo være sladrehanken

Det er ikke alltid man kan se det på personene, så man må være oppmerksom. Mobbing kan nemlig ødelegge liv. Mange som trakasseres dropper ut av skolen eller skulker. Blir man mobbet på grunn av kroppen sin, slutter man gjerne å spise eller spiser enda mer. Mange tyr til selvskading og det har også skjedd selvmord. Noen tar til rusmidler og andre farlige stoffer. Det er ikke slik det skal være. Særlig siden det er mest i ungdomsårene dette pågår.

Les mer fra BTbatt på Facebook og Twitter

Hvorfor er det slik at den som blir mobbet er den som oftest må skifte skole? Det er da ikke de som har gjort noe feil. Hvorfor blir ikke mobberen flyttet? Jeg hørte på en skole her i Bergen at det var en gutt som ble så mye mobbet at hele familien flyttet. Da slapp sønnen å gå på den skolen mer. Men det burde vært omvendt. Mobbeofferet bør jo ikke straffes to ganger for noe de ikke har gjort. Jeg har lest mye om mobbing og hva folk mener om det. Noen mener at mobbeofrene bør tvangsflyttes til en annen skole. Andre er imot.

Les også: Jeg var mobberen

Hva skal man gjøre? Det er mange som vet at en de kjenner blir mobbet, men man vet ikke hva man skal gjøre. Ingen vil jo være sladrehanken. Likevel må vi huske at når det er noe så alvorlig som mobbing blir vi absolutt ingen sladrehank. Det å gi beskjed kan redde en person sitt liv. Tenk, det hadde ikke vært gøy om det var deg.

Kommentarer