– Skyss tar tak i urettferdigheten

Det kan lett oppfattes som urettferdig at de uten legitimasjon får samme gebyr som en som sniker bevisst uten billett. Vi i Skyss ønsker å løse slike saker på en mer rettferdig måte.

Miriam Tveit skriver i BTbatt 23.5 at hun fikk tilleggstakst fordi hun reiste med UngdomSkyss og ikke kunne vise frem gyldig legitimasjon under billettkontroll. Vi har stor forståelse for at hun synes at dette er fortvilende.

Årsaken til retningslinjene er at UngdomSkyss er et svært rimelig alternativ. For å sikre at ordningen ikke misbrukes, må reisende kunne vise gyldig legitimasjon som bekrefter at man har rett på rabatt. Dette er den eneste betingelsen. Når dette ikke er tilfelle, blir det utstedt tilleggstakst.

Vi har fått en del klager fra ungdom som har blitt ilagt tilleggstakst fordi de har glemt legitimasjon. Vi tar klagene på alvor. Det kan lett oppfattes som urettferdig at de uten legitimasjon får samme gebyr som en som sniker bevisst uten billett. Vi vurderer nå ulike tiltak for å løse slike saker på en mer rettferdig måte.

Tveit skriver også at hun har opplevd at vekterne behandler kundene på en inkonsekvent måte. Slik skal det ikke være, dette er noe vi vil ta tak i. Takk for innspill, Miriam

Kommentarer