Tenåringsjentenes grådighet

Nok en jul er feiret. De fleste av oss koste oss med et stort måltid med ribbe eller pinnekjøtt og deretter åpnet vi presanger for tusener av kroner. Noen fikk seg en Louis Vuitton veske, mens andre fikk seg Daniel Wellington klokke eller en Ralph Lauren skjorte. Dagens jenter gjør meg lettere sagt kvalm.

Kokken er 00.30 og julaften begynner sakte men sikkert og ta sin slutt for i år også. Jeg ligger i sengen stappmett etter en pinnekjøtt middag og mormor sin fantastiske sjokoladekake. I år har jeg igjen blitt overlempet av fine gaver som jeg ikke en gang trenger. Jeg har fått nye klær, nye treningssko, en ny jakke, en krølltang og masse kroppsprodukter. Jeg som ikke en gang ønsket meg noe i år. Før jeg ligger meg har jeg alltid en liten rutine hvor jeg sjekker Instagram og Twitter – dette tar meg fort opp i mot en time. Skrytebilder og tweets er det første som bombanderer meg ..

ACNE-skjerf, ACNE -mappe, Marc Jacbobs mobildeksel OG treningstøy?!?! Jeg er målløs, takk til verdens beste gutt!

Skal vi tro personen over som skrev tweeten, må man altså gi gaver for flere tusener for å bli «verdens beste gutt». Jeg kjenner jeg blir irritert og det begynner å koke inni meg. Jeg fortsetter å bla nedover helt til jeg kommer til et bilde av en 16 åring som poserer med sin nye Louis Vuitton veske som har en pris lapp på nærmere 15.000,- . Mitt milde sjokk er gått over til et uhelbredelig sjokk.

Kjære jenter der ute. Dere har så høye forventninger til dere selv og til de rundt dere. Dere skal prøve å ha de dyreste tingene, de fineste tingene og guttene som vil gi dere de dyreste gavene. Hvorfor ikke sitte pris på ting? Hvorfor ikke ønske seg en personlig gave fra kjæresten din, istedenfor julegaver til flere tusener av kroner?

Hvorfor er det materielle så utrolig viktig for dere?

Kommentarer