Et umenneskelig system

I går ble Taiman Agid Fatah utvist fra Norge. 27-åringen som har bodd i dette landet i 13 år ble utvist fra landet han kaller sitt hjem. Sendt tilbake til et land som for ikke så lenge siden var i krig og som han for 13 år siden flyktet fra. Familien til Taiman er her, vennene hans er her. Han hører til i Bergen. Hvem vet hva som venter ham i Irak?

Taiman kom hit fra Irak sammen med familien sin da han var 14 år gammel. Familien flyktet fra et land med urettferdighet og krig. Nesten hele familien hans fikk oppholdstillatelse, men fordi Taiman hadde fylt 18 år like før vedtaket ble innvilget ble han behandlet individulet og ikke som en del av familien. Nå har han bodd her halve livet sitt. At det tok 4 år å behandle saken mener jeg er for lenge. Da burde det ivertfall tatt hensyn til at han kom hit som 14 åring. På grunn av at Taiman ikke fikk oppholdstillatelse har han aldri fått muligheten til skole eller jobb. Et menneske uten muligheter kan ikke ha hatt det så lett, men han hadde i det minste familien sin og vennene sine.

Jeg forstår meg på lover, men man må kunne se mennesket også. Alle er i ulike situasjoner, og jeg mener at man må behandle saker deretter. Det som ble gjort i går, og som helt sikkert har blitt gjort alt for mange ganger før, ser jeg på som umenneskelig. Å rive et menneske fra hjemmet sitt, byen sin, familie og venner etter 13 år mener jeg er hjerteløst. Som sagt er det sikkert mange som er i samme situasjon som Taiman. De fortjener en stemme, og de fortjener å bli hørt.

Akkurat nå er det mange som er engastjert i denne saken. Uheldigvis er det ofte slik at saker som dette blir glemt. Ikke la denne saken bli glemt så får vi kanskje mindre av disse etter hvert. Det må skje en forandring, og da må vi ikke glemme men fortsette å kjempe. Om vi alle tenker på hva som hadde skjedd om vi hadde blitt satt i samme situasjon, bør vi alle også fort finne ut at dette ikke er riktig å gjøre. Det må skje en forandring i systemet slik at dette aldri skjer igjen. Men først skal Taiman hjem!

Kommentarer