You’ll never walk alone.

Landskampen i går var lenge småartig å se på, spesielt i første omgang da Martin Andresen viste litt av sin klasse. Målet hans, og forarbeidet til det, som både han selv og Helstad var involvert i, var av ypperste klasse. En ren fryd å se på. Andre omgang var derimot ikke like kjekk. Jeg tipper at Vikings nye keeper ikke har sovet mye i natt. Det er fint å se at kollegaene hans gir han støtte i en sådan stund.

Over til Brann igjen: På lørdag sto det et interessant leserbrev på trykk i Bergens Tidende. En Brann-supporter ved navn Karl Aksel Kirkeeide ønsker at Brann-fansen skal ha en sang til laget sitt når det er i motgang. Her er et utdrag av brevet:

» Enhver apekatt kan juble når klubben vinner. Det krever litt mer å støtte laget når de ligger under med ett mål og det er tjue minutter igjen. Det store skillet som supporter går imidlertid på om du er villig til å synge for laget også i det dommen blåser av og de har tapt. Eller når de ligger under 4-0 til pause.

Jeg er ingen fan av Liverpool, men de har en av verdens beste supportersanger i «You'll never walk alone». Jeg siterer noen bruddstykker: «…don't be afraid… Walk on, with hope in your heart. And you'll never walk alone». Det viktigste er imidlertid ikke sangen i seg selv, men at uansett hvor patetisk dårlig laget har spilt og hvor sviende tapet er, så kan spillerne og trenerne være sikker på at supporterne står igjen og synger til dem og til seg selv: «You'll never walk alone».

Som Brannsupporter skulle jeg ønske vi kunne finne en sang vi kunne synge også når laget har tapt eller spilt elendig i første omgang. En sang om at vi fortsatt elsker dette laget som det stiger frem, at vi har håp for fremtiden og holder sammen.»

Det synes jeg er en ypperlig ide. En sang å synge for å styrke moralen; en sang å synge når det butter i mot.

Mens vi venter på seriestart kan vi kanskje korte ned tiden med å finne en passende sang. Har du et godt forslag? Jeg vet at Klanen i blant synger Grand Prix-vinneren fra 1995: Nocturne. Men jeg vet ikke hvor oppbyggende den er for laget.

Selv klarer jeg ikke å finne den rette sangen for Brann, men det gjør kanskje du?

Kanskje Batlajonen allerede har funnet en sang? Det går rykter om at de har lagt i hard sangtrening i vinter. (En slik sang må komme fra supporterne selv).

P.S. Apropos god moral: Jeg takker Migen Memelli for tiden i Brann. Selv om han stort sett slet benken og manglet tillit fra Mjelde, satte han alltid laget foran seg selv. En hedersmann. Jeg ønsker han lykke til i GAIS.

Tags: , , , , , , , , ,

Kommentarer