Hvor gode er Brann?

bildeDet var en trivelig stund vi fikk på Fana Stadion i går. Jeg tenker med det verken på de hyggelige vaktene som hilste oss velkommen eller den gode kaffen som ble servert, men på første omgangen til Brann, som det til tider var stil og klasse over. Thorstein Helstad er definitivt tilbake i den formen han var før han dro til Østerrike, og jeg har ikke sett Martin Andresen løpe så mye siden han herjet på Brann Stadion i september i 2004 – da spilte han for Stabæk. Olafur Örn Bjarnson var god, Kristjan Örn Sigurdsson var enda bedre, og Ramiro Corrales viste at han nok blir førstevalget på venstrebacken.

Det var rett og slett meget oppløftende. Brann viste at de ikke bare er gode på papiret, men også på banen.

Men det må nevnes at Start, som for to uker siden tapte 7-1 for Viking, var usedvanlig dårlige. Der i gården var det fint lite som fungerte. Jeg er ikke sikker på om Kristoffer Hæstad var borti ballen den omgangen han spilte. Ben Wright fikk absolutt ingenting til, og forsvaret sto høyt samtidig som det var lite press på ballfører. Det resulterte i svært mange Brann-sjanser. Helstad og Winters fikk mye rom å bevege seg i. Det spørs om Stabæk-trener Janne Jönsson, som var tilstede i går, vil tillate noe liknende 10 april i tiden mellom 19.00 og 20.45.

Jeg mener vi så konturene av et solid Brann-lag. Men jeg er Brann-supporter og lar meg kanskje litt for lett imponere (?). For les bare hva vår gamle helt Alex Valencia sa etter kampen: Jeg ble litt skuffet fordi jeg hadde trodd de skulle være mer ballbesittende og at de skulle angripe med flere enn det de gjorde. De må nok løfte seg hvis de skal være med i gullkampen. I dag fremsto Brann mest som et kontringslag.

Ja, ser man det, så ulikt går det an å se det. Hva mener du? Hvor gode er Brann?

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer