Blir det årets kamp?

bildeBrann hadde før denne sesongen høye målsettinger, de skulle vinne Tippeligaen, de skulle vinne NM, og de skulle delta i Mesterligaens gruppespill. Slik skulle det som kjent ikke gå. Resultatsmessig begynte det brukbart, men da Thorstein Helstad valgte å forlate Bergen på verst mulig tidspunkt, det vil si rett før kvalifiseringen til Mesterligaen, kollapset Brann. Brann forsvant ut av gullkampen, ut av cupen og kom aldri inn i Mesterligaen. Først da Austin kom til Bergen og Huseklepp ble flyttet frem, ble det formasjon over laget vårt igjen, såpass at vi på ny drømmer om store europeiske bragder.

Brann har for andre år på rad muligheten til å kvalifisere seg til puljespillet i UEFA-cupen. Hvis de klarer det igjen, vil det være en mesterstykke av de sjeldne. Norge er og blir i europeisk sammenheng en liten nasjon, og Brann er i år, som nevnt, ikke blant kongerikets beste lag. Men Brann fikk vist i det første møtet mot Deportivo hva de virkelig kan når alt klaffer.

Kampen i dag kan redde både sesongen og Mjeldes frynsete omdømme. Hvis Brann vinner kan Årets trener 2007 nok en gang peke nese til alle sine tallrike kritikere.

Men vil Brann klare det? Forutsetningene er gode. Brann har et sterkt hjemmeresultat og en stigende formkurve med seg i bagasjen. Deportivo har ikke noe liknende å vise til. Siden de slo Real Madrid hjemme har de spilt 0-0 tre ganger, og i forrige serierunde ble de rundspilt av Valencia.

Men, de vant altså over Real Madrid for noen uker siden. Det tyder på kvalitet, og som Eirik Bakke og andre har poengtert en del ganger: Deportivo er et meget sterkt hjemmelag. Dessuten vet vi at Brann er ustabile og rett som det er kan falle sammen et korthus.

Hva tror du? Blir det årets kamp, eller blir det årets siste nedtur?

Personlig er jeg optimist. Jeg tror at Brann kommer til å bite kraftig fra seg.

Tags: , , ,

Kommentarer