Hederlig eller flaut?

bilde– Vi var nede på samme nivå som vi har vært i hele år. I år har det vært flaut å være Brann-spiller. Sesongen vår tok slutt nå. Vi spiller uansett ikke i Europa neste år, og det er for dårlig, sa Sigurdsson etter kampen, og oppsummerte sesongen 2008 ganske så presist.

Det ble som noen fryktet: Brann gikk ut av UEFA-cupen, på samme vis som de aldri nådde Mesterligaen, med små marginer, på hederlig vis vil kanskje noen påstå.

Men hederlige tap gir ingen poeng og heller ikke avansement i noen av de europeiske turneringene. Dermed er sesongen på mange måter over for Brann. I går bommet Brann på tre av fem straffer. Sesongen sett under ett har de bommet på fire av fire: Seriegull, Kongepokal, puljespill i Mesterliga og UEFA-cup.

Ting henger sammen: Brann hadde ikke øvd på straffer, de var ikke godt nok forberedt foran dysten i Spania, slik de ikke har vært godt nok forberedt foran denne sesongen.

Brann kan like godt starte evalueringen av årets sesong umiddelbart. De må raskest mulig finne ut hvorfor Brann har bevegd seg fra topp til nesten bunn på rekordkort tid.

Noe av problemet så vi i går. Da Deportivo fikk en mann utvist hadde Brann tidenes mulighet til å satse mer offensivt, til å score det ene viktige målet. Men utvisningen forandret ikke kampbildet. Brann feiget ut og ble presset bakover med en mann mer på banen, slik de ble de i bortemøtet mot Ventspils.

Det er tunge tider for alle Brann-supportere.

Tags: , , , , , ,

Kommentarer