Vi er tilbake

Okay, det har tatt en stund. Men det var godt med en pause.

Det har ikke vært mye liv på faktasjekk.no etter valgdagen. Pausen vi planla skulle vare et par uke, ble plutselig et par måneder lang. Sykdom, ferier, andre presserende saker – det er litt av forklaringen på at det har tatt tid.

I tillegg har vi diskutert hva faktasjekk.no skal være, nå som valgkampen er over.

I form, metode og presentasjon skal faktasjekk.no være akkurat slik dere kjenner det. Men vi skal utvide reviret vårt, og også sjekke andre enn politikere. Det kan være næringslivsledere, talsmenn for interesseorganisasjoner, fagforeningstopper – hvem vi sjekker er i stor grad opp til dere.

For er det en ting vi lærte av å jobbe med faktasjekk.no under valgkampen, så er det at hjelpen vi fikk fra leserne er uvurderlig.

Vi vil fortsatt være åpne om alt vi gjør, og be om at dere deltar i hele prosessen: Tips oss om utsagn vi kan sjekke, hjelp oss med researchen, og diskuter konklusjonene når saken er publisert.

Kommentarer