Og vinneren er … Preik!

Navnekonkurransen for BTs nye blogg- og debattområde er avgjort, og juryens avgjørelse er avslørt allerede i tittelen på dette innlegget.

Vinnerforslaget er signert Line Helen Skjerlie Gard fra Fana, som får en iPad2 i premie. Vi gratulerer og takker så mye på samme tid!

SYNG UT: Vestlendingen er engasjert og antiautoritær. Her et godt eksempel fra inkluderingsdebatten i mai i fjor. «Preik» blir BTs nye forum for debatt, kommentar, ytringer og blogger på bt.no. ARKIVFOTO: TOR HØVIK

Og vi takker ydmykt alle dere andre for fine og flotte forslag. Deltakelsen var overveldende; bare det første døgnet etter at vi gikk ut med konkurransen kom det inn over 450 forslag. Noen av dem var strålende kreative og vittige, som for eksempel «Stut Muskedunder», «Bønnestua», «Skrikaren», «Breiflabben» og «Bitter» (BTs svar på Twitter).

Men «Preik» er altså navnet. Smak på det, kjenn litt på det, og ta det gjerne til deg med en gang.

 

Vi tenker at «preik» er et strålende begrep. Det var opprinnelig et høyverdig og autoritært ord. Det var prestens høytidelige tale under gudstjenesten, og den ble avlevert med alt fra de strengeste formaninger og refs til velment trøst og støtte.

Men ingen har monopol på «preik» lenger. «Preik» har gått inn i dagligtalen i alle generasjoner. «Preik» er et begrep vi kjenner og bruker aktivt her på Vestlandet, og det kan beskrive alt fra den mest lavmælte og intime kafedialog til høylydte korridordiskusjoner i gangene på UiB.

På den måten rommer «preik» et flott spenn av assosiasjoner og innhold; det har en fot i historien, og en fot i bakken her hos oss.

 

Vi i juryen må innrømme at vi slet litt med å få BTs ledere, kronikker og fagligtunge debattinnlegg, alt det som oppfattes som «seriøst», til å passe inn i den folkelige tolkningen av «preik». I viktige navnevalg er slike tema alltid årsak til heftige avveininger. Men det er viktig å understreke at innholdet på debattområdet ikke skal endres og tilpasses navnet. Heller tvert imot. Vi ønsker å løfte begrepet «Preik» høyere og bredere. Vi håper «Preik» skal fungere som en invitasjon til å delta, til at flere ønsker å ytre seg og kommentere ledere, blogginnlegg og debatt på «Preik». Derfor vil også dere brukere styre mye av dynamikken på debattområdet.

 

Denne siden er, som dere ser mildt sagt ufullstendig og under konstruksjon.Vi vil gjerne ha innspill til hva «Preik» kan inneholde, tema vi bør ta opp, og tips om gode bloggere som kan tenkes å delta. Skriv gjerne i kommentarfeltet under her. Så satser vi på lansere en fyldigere beta-versjon av Preik i august.

 

Så godtfolk: Preik i vei.

 

Kommentarer